NajRecept.sk Dezerty Rolády Slané rolády Slaná roláda bez použitia múky
Slaná roláda bez použitia múky
Recept Slaná roláda bez použitia múky
Foto: Kvietok278

Slaná roláda bez múky. Chutná, rýchla a nenáročná. Hotová delikatesa.

Kvietok278 Kvietok278    ·   2.4.2015

Slaná roláda bez použitia múky

Slaná roláda bez múky. Chutná, rýchla a nenáročná. Hotová delikatesa.

Suroviny

Budeme potrebovať:

1 ks
karfiol
1 ks
vajce
50 g
mozzarella
1/2 lyžičky
soľ
1/2 lyžičky
oregano
1/4 lyžičky
čierne korenie

Náplň:

4 lyžice
paradajkové pyré
100 g
mozzarella
šunka
párok
klobása
tvrdý syr (gouda/parmezán)
oregano
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a v kuchynskom robote rozmixujeme do hladka (konzistencia kuskusu). Do hlbšej panvice / hrnca nalejeme vodu, osolíme a keď voda vrie pridáme rozmixovaný karfiol. Varíme cca 3-4 minúty a následne scedíme cez sitko. Necháme odkvapkať (pomôžeme si lyžicou - stláčame karfiol, aby sme sa zbavili prebytočnej vody).
  2. Scedený karfiol osušíme utierkou. Pridáme vajíčko, nastrúhanú mozzarellu a dobre premiešame. Takto pripravené karfiolové cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, posypeme oreganom, korením a pečieme v rúre pri teplote 220 stupňov presne 10 minút.
  3. Kým sa pečie karfiolové cesto, pripravíme všetky suroviny na náplň. Syr nastrúhame, šunku nakrájame, ...
  4. Upečené cesto vyberieme z plechu, neodstraňujeme papier a necháme mierne vychladnúť. Potrieme paradajkovým pyré, posypeme oreganom a naukladáme suroviny podľa chuti.
  5. Pomocou papiera na pečenie cesto zrolujeme a papier odstránime. Ostrým nožom narežeme rolku a posypeme strúhaným parmezánom a oreganom. Dáme piecť do rúry na ďalších 12 minút. Upečené vyberieme a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár