Karfiol umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a v kuchynskom robote rozmixujeme do hladka (konzistencia kuskusu). Do hlbšej panvice / hrnca nalejeme vodu, osolíme a keď voda vrie pridáme rozmixovaný karfiol. Varíme cca 3-4 minúty a následne scedíme cez sitko. Necháme odkvapkať (pomôžeme si lyžicou - stláčame karfiol, aby sme sa zbavili prebytočnej vody).
Scedený karfiol osušíme utierkou. Pridáme vajíčko, nastrúhanú mozzarellu a dobre premiešame. Takto pripravené karfiolové cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, posypeme oreganom, korením a pečieme v rúre pri teplote 220 stupňov presne 10 minút.
Kým sa pečie karfiolové cesto, pripravíme všetky suroviny na náplň. Syr nastrúhame, šunku nakrájame, ...
Upečené cesto vyberieme z plechu, neodstraňujeme papier a necháme mierne vychladnúť. Potrieme paradajkovým pyré, posypeme oreganom a naukladáme suroviny podľa chuti.
Pomocou papiera na pečenie cesto zrolujeme a papier odstránime. Ostrým nožom narežeme rolku a posypeme strúhaným parmezánom a oreganom. Dáme piecť do rúry na ďalších 12 minút. Upečené vyberieme a podávame. Dobrú chuť!