NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Karbonátky Slaná karfiolová torta s mletým mäsom, syrom a slaninkou
Slaná karfiolová torta s mletým mäsom, syrom a slaninkou
Recept Slaná karfiolová torta s mletým mäsom, syrom a slaninkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Super inšpirácia na zajtrajší obed. Slaná karfiolová torta s mletým mäsom, syrom a slaninou. Hľadala som inšpirácie po internete, čo by som mohla uvariť na obed a nakoniec som skombinovala tri recepty - varený karfiol, karbonátky pečené v rúre a pečené zemiaky. Vyšlo z toho celkom chutné jedlo, takže som ho určite nerobila naposledy. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   11.9.2020

Slaná karfiolová torta s mletým mäsom, syrom a slaninkou

Super inšpirácia na zajtrajší obed. Slaná karfiolová torta s mletým mäsom, syrom a slaninou. Hľadala som inšpirácie po internete, čo by som mohla uvariť na obed a nakoniec som skombinovala tri recepty - varený karfiol, karbonátky pečené v rúre a pečené zemiaky. Vyšlo z toho celkom chutné jedlo, takže som ho určite nerobila naposledy. Autor: Lacusin

Suroviny

Budeme potrebovať:

1 ks
karfiol
2 kocky
bujón
500 g
mleté hovädzie mäso
1 plátok
starší chlieb
100 ml
mlieko
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
200 g
plátkový syr
200 g
slanina
soľ
korenie
muškátový oriešok
olej
zemiaky ako príloha
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Celú hlávku karfiolu umyjeme a vložíme do vriacej vody, v ktorej sme rozvarili 2 kocky bujónu. Varíme do mäkka. Uvarený karfiol vyberieme a utierkou osušíme. Necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý natrieme olejom a poukladáme plátky slaniny do tvaru kruhu. Do stredu položíme celý karfiol.
  3. Mleté mäso v miske zmiešame s vajíčkom, na drobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom a chlebom, ktorý sme vopred namočili do mlieka. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme štipku muškátového orieška a premiešame.
  4. Mäsovú hmotu navrstvíme na karfiol a pekne uhladíme. Poukladáme plátkový syr a slaninou zabalíme celý povrch.% 4% 5% 6% 8
  5. Zemiaky nakrájame na plátky a poukladáme ich na plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 45 - 50 minút zakryté alobalom. Potom alobal odstránime a teplotu zvýšime, aby sme dostali chrumkavú kôrku.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár