NajRecept.sk Dezerty Koláče Šľahačkový broskyňový koláč
Šľahačkový broskyňový koláč
Recept Šľahačkový broskyňový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Jemný a lahodný koláčik, ktorý pripravíte aj bez použitia váhy. Je to jeden z tých hrnčekových receptov, ktorý si obľúbite. Piecť som začínala popoludní v 15:00 a o 15:30 som už ležala na gauči pred televízorom s nohami na stole a dokonca aj s dobrým pocitom, že riad v kuchyni je umytý a koláčik sa pečie v rúre. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   30.10.2020

Šľahačkový broskyňový koláč

Jemný a lahodný koláčik, ktorý pripravíte aj bez použitia váhy. Je to jeden z tých hrnčekových receptov, ktorý si obľúbite. Piecť som začínala popoludní v 15:00 a o 15:30 som už ležala na gauči pred televízorom s nohami na stole a dokonca aj s dobrým pocitom, že riad v kuchyni je umytý a koláčik sa pečie v rúre. Autor: Triniti

15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
3 ks
vajce
1 hrnček
kryštálový cukor
1 hrnček
hladká múka
1 hrnček
hrubá múka
200 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ
broskyňa
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. V miske vyšľaháme vajíčka spolu s kryštálovým cukrom do tuhej peny. Keď máme vyšľahanú tuhú penu, pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Striedavo s múkou pridávame aj smotanu na šľahanie.
  2. Pripravíme plech, ktorý vymastíme tukom a vysypeme múkou (môžete použiť aj papier na pečenie) a navrstvíme cesto. Pekne uhladíme a na vrch poukladáme broskyne.
  3. Pripravený koláčik dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov asi pol hodinu.
Komentáre k receptu
pucat    ·   23.8.2020   ·   Odpovedať   ·  

Koláč chuťově výborný, ale trochu suchý.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár