NajRecept.sk Dezerty Koláče Šľahačkovo ovocný koláčik s mascarpone
Šľahačkovo ovocný koláčik s mascarpone
Recept Šľahačkovo ovocný koláčik s mascarpone
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Braček zase piekol a doniesol na ochutnávku. Je výborný. Hneď som opýtala aj recept. Nech sa páči, vyskúšajte aj vy. Autor: Blažka

Blazena Blazka Blazena Blazka    ·   11.9.2021

Šľahačkovo ovocný koláčik s mascarpone

Braček zase piekol a doniesol na ochutnávku. Je výborný. Hneď som opýtala aj recept. Nech sa páči, vyskúšajte aj vy. Autor: Blažka

55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
300 g
hladká múka
2 lyžice
kakao
5 lyžíc
olej
5 lyžíc
vlažná voda
100 g
Margot čokoláda

Ďalej potrebujeme:

1 bal.
mrazené bobuľové ovocie
1 a 1/2 bal.
Zlatý klas
1 pohár
kyslý džem

Krém:

500 g
mascarpone
1 kelímok
bánovecké maslo bez príchute
200 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor

Parížska šľahačka:

300 ml
smotana na šľahanie
200 g
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne vmiešame olej, vodu a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Pridáme aj nastrúhanú margot čokoládu a zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca pol hodinu.
  2. Na vychladnuté cesto natrieme kyšlý džem. Na džem nanesieme bobuľové ovocie, ktoré ohrejeme a pridáme 1 a 1/2 bal. Zlatého klasu (môžete použiť aj vanilkový puding). Takto pripravené potreté cesto dáme poriadne zachladiť. 
  3. 500 g mascarpone vymiešame mixérom spolu s kelímkom bánoveckého masla bez príchute. Pridáme 200 ml vyšľahanej šľahačky s balíčkom vanilkového cukru a pridáme aj práškový cukor podľa vlastnej chute. Natrieme na ovocie a potom už len vyšľaháme parížsku šľahačku a pekne uhladíme. 
  4. Parížska šľahačka: 300 ml smotany na šľahanie ohrejeme, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu (200 g) a miešaním rozpustíme. Odložíme najlepšie na celú noc do chladničky. Potom vyšľaháme mixérom do tuhej šľahačky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár