NajRecept.sk Mäso Morčacie mäso Šľahačkové rezne z pekáča. Rýchly obed bez postávania pri sporáku.
Šľahačkové rezne z pekáča. Rýchly obed bez postávania pri sporáku.
Recept Šľahačkové rezne z pekáča. Rýchly obed bez postávania pri sporáku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Monika Kšinská

Rýchle a chutné. Presne tak môžem opísať naše milované šľahačkové rezne, ktoré pripravujem na pravidelnej báze. Okrem skvelej chuti ich mám rada aj vďaka tomu, že sú veľmi jednoduché. Často ich preto varím aj počas hektického a uponáhľaného týždňa. Autor: Monika Kšinská

Naďa Černá Naďa Černá    ·   20.11.2024

Šľahačkové rezne z pekáča. Rýchly obed bez postávania pri sporáku.

Rýchle a chutné. Presne tak môžem opísať naše milované šľahačkové rezne, ktoré pripravujem na pravidelnej báze. Okrem skvelej chuti ich mám rada aj vďaka tomu, že sú veľmi jednoduché. Často ich preto varím aj počas hektického a uponáhľaného týždňa. Autor: Monika Kšinská

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
morčacie mäso
podľa potreby
strúhanka
podľa potreby
vajce
podľa chuti
soľ
podľa potreby
olej
2 ks
smotana na šľahanie
podľa chuti
vegeta
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Morčacie mäso je na šľahačkové rezne najlepšie. Po upečení je krehké, jemné a šťavnaté. V kombinácii so smotanovou omáčkou je skutočne neodolateľné. Ak by ste ho doma nemali, môžete ho vymeniť za kuracie mäso.

  1. Morčacie mäso nakrájame na rezne, ktoré najprv obalíme v strúhanke a potom vo vajíčku ochutenom soľou.
  2. Rezne krátko osmažíme na panvici. Takto pripravené ich uložíme do pekáča alebo zapekacej misy.
  3. Smotanu ochutíme vegetou a zalejeme ňou rezne. Pekáč zakryjeme a vložíme do rúry.
  4. Morčacie rezne pečieme pri teplote 180 °C približne 20 až 25 minút.

Hotové šľahačkové rezne podávame s prílohou podľa chuti. Mne sa najviac osvedčila ryža, no ideálne sú aj pečené alebo varené zemiaky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár