NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Šľahačková torta bez múky
Šľahačková torta bez múky
Recept Šľahačková torta bez múky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Bolo jasné, že oslavu Kubových narodenín budeme musieť z rodinných dôvodov jednoducho preložiť, len nikto z nás vlastne nevedel, kedy by sa mala konať. Čo darčeky, tie už čakali pripravené a zabalené, ale bez torty by oslava nebola úplná. No a ja, čoby kuchtička, pekárka a cukrárka v jednej osobe som takto ochorela v ten najviac nevhodný čas. :-( Ale nejako som to nakoniec dala... Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   21.10.2020

Šľahačková torta bez múky

Bolo jasné, že oslavu Kubových narodenín budeme musieť z rodinných dôvodov jednoducho preložiť, len nikto z nás vlastne nevedel, kedy by sa mala konať. Čo darčeky, tie už čakali pripravené a zabalené, ale bez torty by oslava nebola úplná. No a ja, čoby kuchtička, pekárka a cukrárka v jednej osobe som takto ochorela v ten najviac nevhodný čas. :-( Ale nejako som to nakoniec dala... Autor: Danka

55 min
Čas prípravy
Suroviny

Korpus:

6 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
50 g
holandské kakao
štipka
soľ

Roládový plát na malý plech:

3 ks
vajce
50 g
kryštálový cukor
štipka
soľ
1 a 1/2 lyžice
holandské kakao

Malinová náplň:

2 bal.
smotana na šľahanie
1 vrecúško
malinová smotanová náplň od Dr.Oetkera

Smotanová náplň:

2 bal.
smotana na šľahanie
2 bal.
stužovač šľahačky
podľa chuti
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
  1. V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom žĺtky s cukrom do hustej bielej peny, potom vmiešame už len vareškou kakao a nakoniec tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli.
  2. Dno tortovej formy vyložíme pomasteným papierom na pečenie, vlejeme cesto a pečieme 30 minút na 180 stupňov.
    Vychladnutý korpus preklopíme, stiahneme papier na pečenie a korpus prerežeme.
  3. Pre moju predstavu bol vo finále korpus dosť nízky, takže som sa rozhodla upiecť ešte jednu vrstvu a zvolila som už vyskúšané cesto na roládu bez múky, len som na malý plech upiekla plát z polovičnej dávky a potom orezala doguľata, takže...
  4. Ušľaháme tuhý sneh z bielkov so štipkou soli, potom po jednom prišľaháme žĺtky a nakoniec vmiešame kakao. Vylejeme na malý plech vystlaný pomasteným papierom na pečenie a pečieme 12 minút na 180 stupňov.
  5. Vychladnutý preklopíme, stiahneme papier na pečenie a podľa papierovej šablóny orežeme doguľata.
  6. Malinová náplň:
    Vyšľaháme podľa návodu na sáčku.
  7. Smotanová náplň:
    Všetko dotuha vyšľahať.
  8. Prokrojené korpusy som natrela vždy polovicou malinovej a potom polovicou bielej šľahačky.
  9. Po obvode som vyskladala mačacie jazýčky, na ktorých náš benjamín "žije" a previazala stuhou, aby neodpadávali.
    Ozdobené šľahačkou a jahodami, ktoré som pre lepšiu trvanlivosť máčela v červenom tortovom želé.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár