NajRecept.sk Dezerty Koláče Sladký a plný vitamínov. Vyskúšajte šťavnatý kysnutý koláč s rebarborou.
Sladký a plný vitamínov. Vyskúšajte šťavnatý kysnutý koláč s rebarborou.
Recept Sladký a plný vitamínov. Vyskúšajte šťavnatý kysnutý koláč s rebarborou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Pacnerová

Rebarbora je nielen chutná, ale aj plná vitamínov. Ak ju chcete zaradiť do svojho jedálnička, môžete si z nej pripraviť sladký kysnutý koláč podľa nášho receptu. Autor: Jana Pacnerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   8.8.2024

Sladký a plný vitamínov. Vyskúšajte šťavnatý kysnutý koláč s rebarborou.

Rebarbora je nielen chutná, ale aj plná vitamínov. Ak ju chcete zaradiť do svojho jedálnička, môžete si z nej pripraviť sladký kysnutý koláč podľa nášho receptu. Autor: Jana Pacnerová

30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

500 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
2 ks
žĺtky
50 g
masť
50 g
maslo
1/2 lyžičky
soľ
podľa potreby
mlieko

Kvások

1 ks
droždie
2 lyžice
kryštálový cukor
1/4 l
mlieko

Plnka

250 g
plnotučný tvaroh
250 g
tučný tvaroh
200 ml
kyslá smotana
1 ks
vajce
podľa chuti
cukor
500 g
rebarbora
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Rebarbora má v kuchyni široké využitie. Najčastejšie sa však pridáva do chutných koláčov a dezertov, ktoré vie svojou kyslastou chuťou perfektne oživiť. Výborne chutí sama o sebe, no skvelo si rozumie aj s jahodami či malinami.

  1. V pohári si ohrejeme mlieko, pridáme doň cukor s droždím a počkáme, kým nám vznikne kvások.
  2. Medzitým si v mise zmiešame hladkú múku, cukor a soľ. Následne postupne pridávame žĺtky, masť, maslo a kvások. Ak je cesto moc tuhé, prilejeme trochu mlieka. Hotové cesto necháme aspoň 40 minút kysnúť.
  3. V ďalšej mise si zmiešame plnotučný a tučný tvaroh, pridáme smotanu, vajíčko a cukor.
  4. Cesto ešte raz premiesime a vyvaľkáme. Prenesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a nanesieme naň tvarohovú plnku. Rebarboru si očistíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré poukladáme na plnku.
  5. Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C približne 30 až 40 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár