NajRecept.sk Zavaraniny Uhorky Sladko-kyslý nálev, ktorý nemá konkurenciu. Nakladané uhorky zaváram už len podľa tohto receptu.
Sladko-kyslý nálev, ktorý nemá konkurenciu. Nakladané uhorky zaváram už len podľa tohto receptu.
Sladko-kyslý nálev, ktorý nemá konkurenciu. Nakladané uhorky zaváram už len podľa tohto receptu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchová

Dostali sme uhorky, tak šup-štup do pohárov. Ako vždy som si pripravila svoj overený nálev, vďaka ktorému nakladačky nielenže dobre chutia, ale taktiež sú chrumkavé ešte dlhé mesiace po sterilizovaní. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   6.8.2024

Sladko-kyslý nálev, ktorý nemá konkurenciu. Nakladané uhorky zaváram už len podľa tohto receptu.

Dostali sme uhorky, tak šup-štup do pohárov. Ako vždy som si pripravila svoj overený nálev, vďaka ktorému nakladačky nielenže dobre chutia, ale taktiež sú chrumkavé ešte dlhé mesiace po sterilizovaní. Autor: Alena Borchová

10 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
uhorky nakladačky
2 l
voda
1/2 l
ocot
1 šálka
kryštálový cukor
1 ks
nakladač
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Sterilizované uhorky sú výbornou prílohou k rôznym mäsitým aj bezmäsitým jedlám. My si ich doma dávame dokonca aj do studených šalátov. Ich príprava je rýchla, pričom poháre vám pri správnom skladovaní vydržia aj rok.

  1. Do hrnca nalejeme vodu, ocot a kryštálový cukor. Varíme, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Keď je cukor rozpustený, pridáme nakladač a povaríme ešte 5 minút.
  3. Nálev stiahneme z ohňa a necháme mierne vychladnúť.
  4. Medzitým si pripravíme uhorky. Očistíme ich a vložíme do pohárov.
  5. Do pripravených pohárov nalejeme nálev, zatvoríme ich a sterilizujeme 15 minút pri teplote 80 °C.
  6. Nálev by mal vyjsť na desať 7 dcl pohárov. Ja som mala uhoriek viac, preto som musela dávku zdvojnásobiť.
Komentáre k receptu
liduna    ·   22.8.2024   ·   Odpovedať   ·  

Bez soli?

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár