NajRecept.sk Sladké jedlá Ovocné knedlíky Jahodové knedle Sladké kysnuté jahodové knedle
Sladké kysnuté jahodové knedle
Recept Sladké kysnuté jahodové knedle
Foto: Vaření a pečení s radostí

Podávame s rozšľahaným tvarohom, s cukrom, so škoricou a rozvarenými jahody, alebo so strúhaným tvarohom, rozpusteným maslom a škoricou...ako kto má rád.

NajLucka NajLucka    ·   26.9.2020

Sladké kysnuté jahodové knedle

Podávame s rozšľahaným tvarohom, s cukrom, so škoricou a rozvarenými jahody, alebo so strúhaným tvarohom, rozpusteným maslom a škoricou...ako kto má rád.

35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
polohrubá múka
20 g
droždie
1 lyžička
krupicový cukor
250 ml
vlažné mlieko
1 ks
vajce
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. Múku preosejte do misy, urobte jamku a do nej rozdrobte droždie, pridajte cukor a polovicu vlažného mlieka. Počas desiatich minút by mal vzísť kvások. Potom pridajte zvyšné mlieko, vajce a soľ a spracujte na tuhšie nelepivé cesto. Nechajte na teplom mieste hodinu kysnúť. 
  2. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche na centimeter hrubý plát a radlom na pizzu z neho vykrájajte štvorce o veľkosti 8 × 8 centimetrov. Do každého zabaľte jednu väčšiu jahodu alebo pokrájanú a vytvarujte knedľu. Dajte variť veľký hrniec ľahko osolenej vody.
  3. Knedle vhadzujte do vriacej vody. Varte ich asi osem minút, kým vyplávajú.
  4. Po uvarení ich prepichnite vidličkou, aby vyšla para von a knedle zostali nadýchané.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár