Toto mäkučké sladké pečivo je ako stvorené pre milovníkov sladkých raňajok. Cesto je vláčne a nadýchané. Na jazyku sa doslova rozplýva. Majonéza v recepte môže znieť netradične, no verte mi, že je viac ako perfektná. Pečivo je vďaka nej čerstvé aj niekoľko dní.
Toto mäkučké sladké pečivo je ako stvorené pre milovníkov sladkých raňajok. Cesto je vláčne a nadýchané. Na jazyku sa doslova rozplýva. Majonéza v recepte môže znieť netradične, no verte mi, že je viac ako perfektná. Pečivo je vďaka nej čerstvé aj niekoľko dní.
U nás doma prevládajú sladké raňajky. Práve preto často pripravujem rôzne kysnuté koláče. Najradšej sa vraciam k tomuto receptu na mäkké záviny, ktoré zvyčajne plním makom a orechmi. Niekedy však volím aj kakao.
Hotové upečené kvetinky nechajte vychladnúť a môžete podávať. Aby si zachovali svoju vláčnosť a mäkkosť, skladujte ich zakryté utierkou alebo uložené v nádobe s pevným uzáverom. Podávať ich môžete s maslom, medom, kakaom alebo domácim džemom. Ja mám veľmi rada tento.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste