NajRecept.sk Cestá Kysnuté cesto Sladká raňajková brioška – trojfarebný twister.
Sladká raňajková brioška – trojfarebný twister.
Recept Sladká raňajková brioška – trojfarebný twister.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Táto raňajková brioška chutí ako tie z obchodu. Dokonca je lepšia. Recept je jednoduchý a zvládnete ho pripraviť aj počas hektickej soboty či nedele pri príprave obeda. Recept si môžete pokojne aj upraviť a pridať doň napríklad sušené ovocie alebo hoblinky čokolády.

siky.silvia siky.silvia    ·   27.4.2025

Sladká raňajková brioška – trojfarebný twister.

Táto raňajková brioška chutí ako tie z obchodu. Dokonca je lepšia. Recept je jednoduchý a zvládnete ho pripraviť aj počas hektickej soboty či nedele pri príprave obeda. Recept si môžete pokojne aj upraviť a pridať doň napríklad sušené ovocie alebo hoblinky čokolády.

30 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
vlažné mlieko
40 g
kryštálový cukor
21 g
droždie
550 g
polohrubá múka
1 vanička
tvaroh
1 ks
vajce
60 g
zmäknuté maslo
štipka
soľ

Na 1. tmavú časť:

2 lyžičky
kakao
1 lyžička
med
1 lyžička
mlieko

Na 2. tmavú časť:

2 lyžičky
Caro
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Raňajkovú briošku (doma ju nazývame aj ako trojfarebný twister) môžete podávať s čímkoľvek. Výborne chutí sama o sebe, no ešte lepšia je s džemom, maslom alebo domácou Nutellou, ktorú si pripravíte podľa tohto receptu.

  1. Mlieko ohrejeme, pridáme doň rozdrobené droždie a cukor a počkáme, kým nám vznikne kvások.
  2. Hotový kvások pridáme k ostatným surovinám, vypracujeme pevné cesto a necháme kysnúť na teplom mieste.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Do jednej primiešame zmes, ktorú sme vytvorili z kakaa, medu a mlieka.
  4. Do druhej časti pridáme Caro a tretiu časť necháme bielu. Takto pripravené cestá necháme ešte podkysnúť a potom ich vyvaľkáme na rovnaké obdĺžniky.
  5. Obdĺžniky poukladáme na seba a stočíme do rolády. Tú následne umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie, kde ju necháme ešte finálne podkysnúť.
  6. Pred pečením potrieme briošku rozšľahaným vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme približne 30 až 45 minút pri teplote 180 °C.

Hotovú briošku nechajte vychladnúť a potom ju môžete servírovať s prílohou podľa svojej chuti. Chceli by ste si na raňajky pripraviť niečo iné? Vyskúšajte tieto makovky, ktoré sú nadýchané a jemné aj na druhý deň.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár