Známy taliansky chlieb focaccia poznajú mnohí predovšetkým v slanej verzii. Ja som ho urobila tentokrát na sladko so škoricou a hrozienkami a môžem povedať, že sa skutočne vydaril. Chutí veľmi podobne ako osie hniezda a je dokonalý na raňajky aj desiatu. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Známy taliansky chlieb focaccia poznajú mnohí predovšetkým v slanej verzii. Ja som ho urobila tentokrát na sladko so škoricou a hrozienkami a môžem povedať, že sa skutočne vydaril. Chutí veľmi podobne ako osie hniezda a je dokonalý na raňajky aj desiatu. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Príprava focaccie na sladko je rýchla a jednoduchá. Do cesta môžete okrem hrozienok pridať aj rôzne iné druhy sušeného ovocia, čokoládu alebo akékoľvek obľúbené suroviny podľa svojich predstáv.
Hotovú focacciu nechajte vychladnúť a pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom. Máte chuť na tradičnú slanú focacciu? Vyskúšajte tento recept na verziu plnenú šunkou a syrom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste