NajRecept.sk Dezerty Koláče Skvelý pudingový tvaroháčik
Skvelý pudingový tvaroháčik
Recept Skvelý pudingový tvaroháčik
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: adkas

Tento koláč je u nás na "dennom" poriadku. Je vynikajúci, niekedy som ho robievala s lístkovým cestom, dnes ho pečiem s kakaovým cestom. Autor: Aďka

adkas adkas    ·   23.4.2021

Skvelý pudingový tvaroháčik

Tento koláč je u nás na "dennom" poriadku. Je vynikajúci, niekedy som ho robievala s lístkovým cestom, dnes ho pečiem s kakaovým cestom. Autor: Aďka

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
150 g
maslo
2 lyžice
kakao
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 ks
žĺtok
1 ks
vajce

1. vrstva:

500 g
jemný tvaroh
150 g
práškový cukor
500 ml
mlieko
100 ml
olej
2 bal.
vanilkový cukor
1 ks
citrón
1 bal.
Zlatý klas
3 ks
žĺtok
1 ks
vajce

Vrch:

4 ks
bielok
200 g
kryštálový cukor
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. V miske zmiešame preosiatu múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme na kocky nakrájané maslo, vajíčko a žĺtok. Spracujeme cesto, ktoré je dosť jemné a zle sa váľa, ale nevadí, to zvládnete.
  2. Vo vymastenom a múkou vysypanom plechu rozvaľkáme cesto malým valčekom rovnomerne na celú plochu.
  3. Tvaroh, vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme pudingový prášok alebo zlatý klas, nastrúhanú kôru z jedného citróna, vajíčko a žĺtky. Pridáme olej a mlieko a spojíme. Hmota je tekutá, ale taká má byť. Vylejeme ju na pripravené cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút.
  4. Vrch:
    Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny, pridáme postupne cukor a vyšľaháme veľmi tuhú bielu lesklú penu, ktorú nanesieme na pudingovú vrstvu a dáme späť do rúry zapiecť na 10 minút.
  5. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč dáme ešte do chladničky a potom krájame úhľadné rezy.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár