NajRecept.sk Dezerty Koláče Skvelé orechové rezy s názvom "mierové rezy" podľa originálneho starého receptu.
Skvelé orechové rezy s názvom "mierové rezy" podľa originálneho starého receptu.
Skvelé orechové rezy s názvom "mierové rezy" podľa originálneho starého receptu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Pripravte si skvelé orechové rezy podľa receptu zo starej kuchárky z roku 1976, ktorú som našla u babičky v podkroví. Majú zaujímavý názov "mierové rezy". Netuším, prečo práve taký názov, ale sú naozaj výborné a pripravené podľa klasického a originálneho starého receptu. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   19.8.2024

Skvelé orechové rezy s názvom "mierové rezy" podľa originálneho starého receptu.

Pripravte si skvelé orechové rezy podľa receptu zo starej kuchárky z roku 1976, ktorú som našla u babičky v podkroví. Majú zaujímavý názov "mierové rezy". Netuším, prečo práve taký názov, ale sú naozaj výborné a pripravené podľa klasického a originálneho starého receptu. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
150 g
práškový cukor
1/2 bal.
vanilkový cukor
150 g
mleté vlašské orechy
20 g
hrubá múka

Orechová náplň:

150 g
práškový cukor
150 g
maslo
100 g
mleté vlašské orechy

Poleva:

200 g
práškový cukor
1 lyžica
horúca voda
2 lyžice
rum
1 lyžička
olej
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Pripravíme si klasický veľký plech na pečenie a dno vystelieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. 
  2. Žĺtky s cukrom a vanilkou vyšľaháme do tuhej peny. V druhej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Do žĺtkovej peny striedavo zamiešame sypkú zmes z orechov, múky, prášku do pečiva a vyšľahaný sneh z bielkov.
  3. Vymiešané cesto nanesieme na plech, pekne uhladíme a dáme piecť. Pečieme asi 15-20 minút - sledujeme.
  4. Maslo vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme orechy a rum.
  5. Upečené cesto prekrojíme na polovicu, potrieme krémom a zlepíme. Zaťažíme, aby sme mali rovný povrch.
  6. Na polevu dáme všetko do misky a mixérom šľaháme do hladkej lesklej hustej konzistencie. Nanesieme na vrch a pekne uhladíme. Necháme pri izbovej teplote vyschnúť. Krájame ostrým nožom, ktorý máčame v horúcej vode.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár