NajRecept.sk Pečivo Pagáče Škvarkové pagáče od Ivky
Škvarkové pagáče od Ivky
Recept Škvarkové pagáče od Ivky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Pečené, varené s Ivou

Slané, chutné a nenáročné na prípravu. Síce nenáročné na prípravu, ale na čas áno. Ale výsledok stojí určite za to!

NajLucka NajLucka    ·   22.1.2021

Škvarkové pagáče od Ivky

Slané, chutné a nenáročné na prípravu. Síce nenáročné na prípravu, ale na čas áno. Ale výsledok stojí určite za to!

Suroviny
1 kg
hladká múka
2 dl
olej
3 lyžice
soľ
2 ks
žĺtok
10 g
sušené droždie
0,5 l
vlažné mlieko
25 dkg
pomleté škvarky
4 ks
zemiaky
1 ks (na potieranie)
vajce
na vymastenie plechu
masť
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Preosiatu múku zamiešame s droždím. Pridáme soľ, olej, žĺtky a vlažné mlieko. Vymiesime cesto. Dáme kysnúť na teplé miesto, tak 45 min.
  2. Vykysnuté vyvaľkáme na pomúčenej podložke na hrúbku asi tak na 1-1,5 cm. Zmäknuté škvarky natrieme na cesto. Na to nastrúhame uvarené zemiaky.
  3. Cesto poskladáme do bochníka a necháme kysnúť aspoň 40 min zakryté utierkou.
  4. Znovu rozvaľkáme a zložíme do bochníka a necháme kysnúť pol hodiny. Zas rozvaľkáme asi tak na 1 až 1,5 cm a vykrajujeme pagáče.
  5. Poukladáme ich na vymastený plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posolíme alebo posypeme rascou alebo ľanovým semienkom, alebo sezamom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 C. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár