Heru necháme zmäknúť, múku preosejeme a spolu s tvarohom a soľou vypracujeme pružné nelepivé cesto, ktoré necháme miním. 2 hod. v mikroténovom sáčku (ideálne cez noc) odpočívať v chladničke.
Cesto si rozdelíme na 2 diely (lepšie sa s ním potom pracuje) a na ľahko pomúčenú dosku vyvaľkáme na placku o výške 2 mm.
Vykrajovačom alebo pohárom vykrajujeme kolieska (veľkosť nechám na vás).
Doprostred kolieska pomocou dvoch lyžičiek kladieme malé kôpky marmelády alebo lekváru. Prehneme a poriadne bruškom prsta pritlačíme, aby sa nám príliš neotvorili a všetka náplň nevytiekla.
Premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a v rúre na 200 st. pečieme do ružova cca 10 minút. Ihneď po upečení bohato pocukrujeme.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Naďa Indruchová
Luxusni recept na křupave tasticky sklenici. Ani nevadilo obmenit za tucny tvaroh z vanicky. Jenom doporucuji vyzkoušet:-)