NajRecept.sk Dezerty Múčniky Šklebíci
Šklebíci
Recept Šklebíci
Foto: rebeka

Výborné, nadýchané a hlavne jemné cesto. Ľahko sa s ním pracuje. Plnku môžete zvoliť podľa vlastnej chuti.

rebeka    ·   2.1.2023

Šklebíci

Výborné, nadýchané a hlavne jemné cesto. Ľahko sa s ním pracuje. Plnku môžete zvoliť podľa vlastnej chuti.

20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

250 g
tvaroh
250 g
hera
250 g
hladká múka
1/2 lyžičky
soľ
1 ks
vajce na potretie
hustá marmeláda alebo lekvár na naplnenie
práškový cukor na posypanie
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. Heru necháme zmäknúť, múku preosejeme a spolu s tvarohom a soľou vypracujeme pružné nelepivé cesto, ktoré necháme miním. 2 hod. v mikroténovom sáčku (ideálne cez noc) odpočívať v chladničke.
  2. Cesto si rozdelíme na 2 diely (lepšie sa s ním potom pracuje) a na ľahko pomúčenú dosku vyvaľkáme na placku o výške 2 mm.
  3. Vykrajovačom alebo pohárom vykrajujeme kolieska (veľkosť nechám na vás).
  4. Doprostred kolieska pomocou dvoch lyžičiek kladieme malé kôpky marmelády alebo lekváru. Prehneme a poriadne bruškom prsta pritlačíme, aby sa nám príliš neotvorili a všetka náplň nevytiekla.
  5. Premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a v rúre na 200 st. pečieme do ružova cca 10 minút. Ihneď po upečení bohato pocukrujeme.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Komentáre k receptu
EvkaaKKEK    ·   2.11.2019   ·   Odpovedať   ·  

Luxusni recept na křupave tasticky sklenici. Ani nevadilo obmenit za tucny tvaroh z vanicky. Jenom doporucuji vyzkoušet:-)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár