NajRecept.sk Dezerty Koláče Skladané piškótové rezy
Skladané piškótové rezy
Recept Skladané piškótové rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Som asi iný živočíšny druh. Nech robím, čo robím, rovnako sa najviac zrelaxujem v kuchyni. Je tam pokoj a nikto mi do ničoho nekecá. Počasie sa trochu pokazilo a mne to úplne aj pasovalo. Zavrela som sa do môjho kráľovstva a tam som vyčarila tento luxusný zákusok, ktorý nielen vyzerá krásne, ale aj chutí skvele. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   23.4.2021

Skladané piškótové rezy

Som asi iný živočíšny druh. Nech robím, čo robím, rovnako sa najviac zrelaxujem v kuchyni. Je tam pokoj a nikto mi do ničoho nekecá. Počasie sa trochu pokazilo a mne to úplne aj pasovalo. Zavrela som sa do môjho kráľovstva a tam som vyčarila tento luxusný zákusok, ktorý nielen vyzerá krásne, ale aj chutí skvele. Autor: Danka

Suroviny

Korpus:

5 ks
vajce
250 g
práškový cukor
10 lyžíc
horúca voda
10 lyžíc
olej
250 g
hladká múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ

Krém:

1 l
mlieko
4 bal.
karamelový puding
200 g
kryštálový cukor
2 lyžičky
sypká instantná káva
100 g
maslo
3 kelímky (celkom 600g)
kyslá smotana

Ďalej:

2 a 1/2 bal. (625g)
detské piškóty
300 ml (uvarená a vychladnutá)
silná káva
1 veľký panák
rum
na dozdobenie (ja som použila 2 sáčky instantné šľahačky a 200ml studeného mlieka)
šľahačka
na posypanie
Granko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky s cukrom vyšľahať ručným elektrickým šľahačom do hustej bielej peny, po lyžiciach zašľahať horúcu vodu a olej a potom už len vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na veľký hlboký plech (42x32cm, vymazávajú maslom a vysypávame hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.
  2. Nechať vychladnúť, natrieť pikantnou marmeládou (použila som domácu ríbezľovú), polovicou krému, poukladať piškóty (kladieme ich v radoch tesne jednu za druhou), namočenou v káve s rumom, potrieť zvyškom krému, navrch natrieť šľahačku a dozdobiť Grankom.
  3. Z mlieka, cukru, pudingového prášku a instantné kávy uvariť hustý puding a do ešte horúceho zašľahať maslo.
  4. Nechať vychladnúť a potom vymixovať dôkladne elektrickým šľahačom, po častiach pridať kyslú smotanu a rozdeliť na dve polovice.
  5. Hotové nechať zatuhnúť v chladničke.
  6. Pozn: Pri krájaní je nutné odhadnúť, kadiaľ samotný rez viesť, aby sa docielilo kresby, tzn. stredom cez rad naukladaných piškót.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár