NajRecept.sk Dezerty Koláče Šišky s marmeládou a tvarohom podľa receptu, ktorý mám 48 rokov.
Šišky s marmeládou a tvarohom podľa receptu, ktorý mám 48 rokov.
Šišky s marmeládou a tvarohom podľa receptu, ktorý mám 48 rokov.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Helča Kočovská

Cesto jemné ako pavučinka. Recept mám ešte od mojej mamky, tá od svojej a takto sa dedí z pokolenia na pokolenie. Má už 48 rokov a iné nepripravujem. S cestom sa pracuje skvelo, chutí fantasticky, tak prečo meniť. Po vysmažení potieram lekvárom, posypem strúhaným tvarohom, cukrárskym sáčkom nanesiem osladený tvaroh a ešte na vrch ovocie podľa sezóny alebo podľa toho, čo mám práve v chladničke. Tentokrát to boli čučoriedky. Autor: Helča Kočovská

NajLucka NajLucka    ·   12.6.2024

Šišky s marmeládou a tvarohom podľa receptu, ktorý mám 48 rokov.

Cesto jemné ako pavučinka. Recept mám ešte od mojej mamky, tá od svojej a takto sa dedí z pokolenia na pokolenie. Má už 48 rokov a iné nepripravujem. S cestom sa pracuje skvelo, chutí fantasticky, tak prečo meniť. Po vysmažení potieram lekvárom, posypem strúhaným tvarohom, cukrárskym sáčkom nanesiem osladený tvaroh a ešte na vrch ovocie podľa sezóny alebo podľa toho, čo mám práve v chladničke. Tentokrát to boli čučoriedky. Autor: Helča Kočovská

95 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
100 g
rozpustené maslo
2 ks
žĺtok
1/2 kocky
droždie
250 ml
vlažné mlieko
štipka
soľ
trochu
citrónová kôra
Postup receptu
Vytlačiť
95 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Zarobiť kvások - trochu mlieko + droždie + štipka cukru.
  2. Do misy múka, cukor, štipka soli, zvyšok mlieka a žĺtky, citr. kôra, vykysnutý kvások a zarobíme cesto.
  3. Nechajte kysnúť na teplom mieste.
  4. Vyváľať silnejšie cesto a vykrojiť pohárom kolieska.
  5. Na rozpálenom oleji vyprážame obe strany.
  6. Nechať odkvapkať prebytočný tuk na obrúsku, potom natrieť lekvár, dať tvaroh s cukrom, ovocie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár