Tieto šišky boli ako pavučinka. Nadýchané, jemné a tak dobré. Plnila som ich domácim džemom. Najradšej mám kyslejšie druhy, ktoré mierne kontrastujú s inak sladkým cestom. Autor: Margita Markovičová
Tieto šišky boli ako pavučinka. Nadýchané, jemné a tak dobré. Plnila som ich domácim džemom. Najradšej mám kyslejšie druhy, ktoré mierne kontrastujú s inak sladkým cestom. Autor: Margita Markovičová
Šišky nerobievam často, no keď na ne príde čas, vždy ich robím podľa tohto receptu. Cesto je úžasne nadýchané a príjemne sladké. Po vypražení ho plním domácou marmeládou, na ktorú mám akurát chuť. Vhodná je napríklad marhuľová, ríbezľová alebo jahodová.
Šišky sú najlepšie hneď po vypražení, kedy sú na povrchu jemne chrumkavé a vo vnútri nadýchané a mäkké. Pred podávaním ich môžete posypať práškovým cukrom. Dávajte si však pozor, cukor sa vie veľmi rýchlo roztopiť, preto ním šišky posypte až tesne predtým, ako ich budete jesť.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste