Najskôr si pripravíme vanilkový krém. 80 ml mlieka dochutíme cukrom a vanilkou, dobre premiešame a dáme variť na mierny oheň.
30 ml mlieka vymiešame so žĺtkami, pridáme kyslú smotanu, pudingový prášok, sušené mlieko a dobre premiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku. Túto hmotu tenkým prúdom a za stáleho miešania prilejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Občas premiešame.
Rúru predhrejte na 180 stupňov a pripravíme si bábovkovú formu (priemer 18 cm, výška 6 cm) a poriadne ju vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou.
Bielu čokoládu rozpustíme spolu s maslom. V druhej miske vymiešame bielky spolu s cukrom do tuhého snehu, pridáme vanilku, preosiatu múku s práškom do pečiva a hmotu spojíme. Pridáme zmes rozpustenej čokolády a masla a metličkou premiešame. Nakoniec pridáme mlieko, kokos a kyslú smotanu.
1/3 cesta nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 st. cca 15-20 minút, potom cesto vyberieme a lyžicou navrstvíme krém tak, aby sa nedotýkal steny formy. Navrstvíme zvyšné cesto a pečieme ďalej pri teplote 180 st. cca 40-45 minút. Po upečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a necháme ešte 5 minút bábovku odpočívať.
Potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Až po úplnom vychladnutí ju z formy vyberieme a ozdobíme čokoládou a kokosom.