V hrnci rozpálime masť a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme aj bobkový list a nové korenie a restujeme dozlata. Pridáme na kocky (3x 3 cm) nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a restujeme cca 10 min.
Potom pridáme papriku a chilli a chvíľku restujeme, aby sa nám všetko mäso pekne paprikou obalilo. Prilejeme trochu vody a necháme vydusiť na tuk. Toto opakujeme ešte raz.
Potom pridáme vodu alebo vývar a dusíme domäkka. Pridáme do hrnca kapustu (ja dávam aj s nálevom), pridáme cukor, prípadne soľ a chvíľku povaríme.
Nakoniec zahustíme zápražkou a necháme ďalších cca 10 minút na miernom plameni prevárať. Môžeme zjemniť kyslou alebo sladkou smotanou.
Podávame s kysnutou knedľou.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová