NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Sedliacke kotlety so slaninou a cesnakom
Sedliacke kotlety so slaninou a cesnakom
Recept Sedliacke kotlety so slaninou a cesnakom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Marta Mlyn

Tip na nedeľný obed. Ocko si zažiadal konečne poriadny kus mäsa a samozrejme k tomu slaninu a veľa cesnaku, v ktorom by sa aj kúpal. Tak na jeho želanie. Vyskúšajte aj vy. Autor: Marta

Marta Mlyn    ·   8.2.2021

Sedliacke kotlety so slaninou a cesnakom

Tip na nedeľný obed. Ocko si zažiadal konečne poriadny kus mäsa a samozrejme k tomu slaninu a veľa cesnaku, v ktorom by sa aj kúpal. Tak na jeho želanie. Vyskúšajte aj vy. Autor: Marta

55 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
600 g
bravčové kotlety
trošku
olej
podľa chuti
slanina
5 strúčikov
cesnak
asi 1 lyžica
hladká múka
asi 150 ml
mäsový vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Mäso umyjeme, nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme a na rozohriatom oleji z oboch strán poopekáme. Zaroveň s mäsom opekáme aj slaninu nakrájanú na hrebeň.
  2. Hotové mäso a slaninu dáme na teplé miesto. Cesnak nakrájame na plátky a pridáme do výpeku, trochu ho opražíme.
  3. Výpek zaprášime hladkou múkou, zalejeme vlažným vývarom, dobre zamiešame a chvíľku povaríme, ak treba dosolíme.
  4. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Ak sú hotové, scedíme.
  5. Na panvici rozpustíme maslo pridáme scedené zemiaky, petržlen a trošku ich opražíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár