Na jemne pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme lístkové cesto na tenký plát, z ktorého nakrájame asi 2 cm prúžky dlhé cca 20 cm.
Pripravíme si rúrky na šamrole, ktoré jemne potrieme maslom a obtočíme cesto. Namotané šamrole uložíme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme 25 g kukuričného škrobu a dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky. Potom pridáme múku a vanilku a znovu vyšľaháme dohladka.
500 ml mlieka ohrejeme a pomaly prilejeme žĺtkovú hmotu. Uvaríme na miernom ohni za stáleho miešania hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame, pridáme trochu žloutkovej hmoty a premiešame. Potom mascarpone hmotu pridáme do žĺtkovej a premiešame. Odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme z jednej časti (iba do polovice) týmto krémom.
Do druhej časti šamrole budeme plniť bielkovú hmotu - bielky vyšľaháme do tuhého snehu spolu s práškovým cukrom a esencie a preložíme do vodného kúpeľa a šľaháme. Odstránime z tepla hustú penu a ešte krátko šľaháme. Necháme vychladnúť a môžeme plniť.