NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Rýchly tvarohový koláč s lesným ovocím a chrumkavou mrvenicou.
Rýchly tvarohový koláč s lesným ovocím a chrumkavou mrvenicou.
Recept Rýchly tvarohový koláč s lesným ovocím a chrumkavou mrvenicou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Spojením tvarohu, šťavnatého ovocia a chrumkavej mrvenice vznikne dezert, ktorý poteší nielen chuťové bunky, ale aj oči. Tento rýchly a jednoduchý koláč je výborný k poobednej káve aj na raňajky. Hodí sa doň akékoľvek čerstvé aj mrazené ovocie. Je len na vás, či zvolíte maliny, jahody, čučoriedky alebo zmes lesného ovocia, ako som to urobila v tomto recepte ja.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   7.10.2024

Rýchly tvarohový koláč s lesným ovocím a chrumkavou mrvenicou.

Spojením tvarohu, šťavnatého ovocia a chrumkavej mrvenice vznikne dezert, ktorý poteší nielen chuťové bunky, ale aj oči. Tento rýchly a jednoduchý koláč je výborný k poobednej káve aj na raňajky. Hodí sa doň akékoľvek čerstvé aj mrazené ovocie. Je len na vás, či zvolíte maliny, jahody, čučoriedky alebo zmes lesného ovocia, ako som to urobila v tomto recepte ja.

20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

1 hrnček
polohrubá múka
1/2 hrnčeka
práškový cukor
100 g
maslo
1/2 bal.
kypriaci prášok

Tvarohová plnka

500 g
mäkký tvaroh
200 g
kyslá smotana
200 ml
mlieko
1/2 hrnčeka
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vanilkový puding
150 g
lesné ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Tvaroh je univerzálna surovina, ktorá je výborná do cheesecakov, buchiet aj kysnutých koláčov. Populárne sú najmä moravské, no mnohí nevedia odolať ani rôznym rezom či dezertom na štýl tohto, ktorý perfektne dopĺňa ovocie a chrumkavá posýpka.

  1. V mise zmiešame múku, cukor a kypriaci prášok. Následne pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme sypkú mrvenicu.
  2. Približne 3/4 cesta nasypeme do menšieho pekáča, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
  3. V druhej mise vymiešame ručne tvaroh, kyslú smotanu, mlieko, práškový a vanilkový cukor a pudingový prášok. Hotovú náplň opatrne nalejeme do plechu na pripravené cesto.
  4. Ak máme čerstvé ovocie, očistíme ho. V prípade mrazeného ho necháme rozpustiť, zlejeme prebytočnú šťavu a poukladáme na tvarohovú zmes.
  5. Navrch koláča dáme zostávajúcu mrvenicu, vložíme do rúry a pečieme na 180 °C približne 45 minút. Hotový dezert môžeme podávať s čerstvým ovocím, domácou zmrzlinou alebo len tak sám.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár