NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Rýchly obed z tlakového hrnca
Rýchly obed z tlakového hrnca
Recept Rýchly obed z tlakového hrnca
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Tento nápad vznikol v okamihu, keď som sa zdržala v meste, kde práve prebiehal farmársky trh a ja som zistila, že je už veľa hodín. V hlave som rozmýšľala, čo by som tak rýchlo urobila.

rebeka    ·   9.1.2021

Rýchly obed z tlakového hrnca

Tento nápad vznikol v okamihu, keď som sa zdržala v meste, kde práve prebiehal farmársky trh a ja som zistila, že je už veľa hodín. V hlave som rozmýšľala, čo by som tak rýchlo urobila.

Suroviny
2 ks
údené kuracie stehná
6 ks
stredne veľké zemiaky
100 g
slanina
1 ks
cibuľa
1 ks
kapia (alebo iná čerstvá paprika)
4 strúčiky
cesnak
vetvička
rozmarín
soľ
grilovacie korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Slaninu nakrájame na menšie kúsky. Tú osmažíme v tlakovom hrnci dozlatista, pustí aj trochu tuku, na ktorom osmažíme aj cibuľu a nakrájanú kapiu.
  2. Do osmaženej slaniny s cibuľou a kapiou pridáme aj na plátky nakrájaný cesnak, chvíľu restujeme, ale nie dlho, aby cesnak nezhorkol.
  3. Pridáme zemiaky, ktoré osolíme a okoreníme, premiešame, pridáme aj údené kuracie stehná, ktoré sme vopred okorenili svojim obľúbeným korením a pridáme aj rozmarín.
  4. Zavrieme tlakový hrniec a keď začne syčať, tak nastavíme na 5 minút a máme hotovo. Podávame so šalátom.

Moj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár