NajRecept.sk Dezerty Koláče Rýchly nepečený dezert s čokoládovým pudingom a Bebe sušienkami.
Rýchly nepečený dezert s čokoládovým pudingom a Bebe sušienkami.
Recept Rýchly nepečený dezert s čokoládovým pudingom a Bebe sušienkami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tento čokoládový nepečený dezert je doslova explóziou chutí. Často ho pripravujem ku káve alebo na rôzne oslavy, kde vždy zaboduje. Milujú ho dospelí aj deti, ktoré sa ho nevedia dojesť. Vyskúšajte ho určite aj vy. Hotový ho budete mať do 5 minút.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   25.2.2025

Rýchly nepečený dezert s čokoládovým pudingom a Bebe sušienkami.

Tento čokoládový nepečený dezert je doslova explóziou chutí. Často ho pripravujem ku káve alebo na rôzne oslavy, kde vždy zaboduje. Milujú ho dospelí aj deti, ktoré sa ho nevedia dojesť. Vyskúšajte ho určite aj vy. Hotový ho budete mať do 5 minút.

35 min
Čas prípravy
Suroviny

Krém:

1 ks
vajce
50 g
kryštálový cukor
10 g
vanilkový cukor
20 g
hladká múka
20 g
kukuričný škrob
500 ml
mlieko
50 g
maslo
50 g
tmavá čokoláda
1 lyžica
instantná káva (prášok)

Ďalej:

400 g
sušienky (napr. Bebe)
100 g
tmavá čokoláda
40 g
maslo
100 g
mlieko
podľa potreby
čokoládové hobliny (na ozdobenie)
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy

Keď sa povie "nepečený dezert", zvyčajne si predstavím výborné Bebe rezy, na ktoré nájdete recept tu. Okrem nich však rada skúšam aj rôzne iné dezerty, ako je napríklad tento, ktorý je plný čokolády a dokonalého nadýchaného krému.

  1. Vajíčko ručne vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme múku, kukuričný škrob a miešame ďalej.
  2. Do zmesi postupne prilievame mlieko. Keď ho do nej zapracujeme, hrniec prenesieme na sporák a uvaríme hustý puding.
  3. Do horúceho pudingu pridáme maslo, čokoládu, kávu a všetko premiešame.
  4. Sušienky poukladáme na dno zapekacej misy s rozmermi 18 x 18 cm. Na sušienky nanesieme puding, uhladíme a postup zopakujeme ešte trikrát. Posledná by mala byť pudingová vrstva.
  5. Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme rozpustením tmavej čokolády, masla a mlieka. Prípadne môžete vyskúšať tento recept na dokonalú polevu, ktorá sa pri krájaní neláme.
  6. Takto pripravený koláč vložíme do chladničky na niekoľko hodín. Potom ho ozdobíme hoblinkami čokolády, nakrájame na menšie štvorce a podávame.

Nepečený dezert môžete pokojne ozdobiť aj hoblinami bielej čokolády, nasekanými orechmi či dokonca kopčekmi šľahačky. Po naservírovaní vráťte dezert späť do chladničky, aby sa čokoládová poleva či krém neroztopili.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár