NajRecept.sk Dezerty Rýchly medový vykrajovaný krémeš – dokonalý dezert na každú príležitosť
Rýchly medový vykrajovaný krémeš – dokonalý dezert na každú príležitosť
Recept Rýchly medový vykrajovaný krémeš – dokonalý dezert na každú príležitosť
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzana Karvaiova

Máte chuť na niečo sladké, no nechcete stráviť v kuchyni dlhé hodiny? Pripravte si medový vykrajovaný krémeš, ktorý bude výbornou bodkou za výdatným obedom či sladkou pochúťkou k poobednej káve. Recept je rýchly a jednoduchý. Na prípravu cesta aj krému vám bude stačiť len zopár ingrediencií. Spôsob zdobenia výsledného dezertu je čisto na vás. Inšpirovať sa môžete priloženými fotografiami. Autor: Zuzana Karvaiova

NajLucka NajLucka    ·   27.7.2024

Rýchly medový vykrajovaný krémeš – dokonalý dezert na každú príležitosť

Máte chuť na niečo sladké, no nechcete stráviť v kuchyni dlhé hodiny? Pripravte si medový vykrajovaný krémeš, ktorý bude výbornou bodkou za výdatným obedom či sladkou pochúťkou k poobednej káve. Recept je rýchly a jednoduchý. Na prípravu cesta aj krému vám bude stačiť len zopár ingrediencií. Spôsob zdobenia výsledného dezertu je čisto na vás. Inšpirovať sa môžete priloženými fotografiami. Autor: Zuzana Karvaiova

25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

240 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
50 g
Hera alebo maslo
2 lyžice
med
1 ks
vajce veľkosť M
1/2 lyžičky
sóda bikarbóna

Krém

400 ml
mlieko
1 ks
Zlatý klas alebo vanilkový puding
80 g
kryštálový cukor
1 lyžička
vanilkový cukor
100 g
zmäknuté maslo

Šľahačka

250 ml
smotana na šľahanie
1 lyžica
práškový cukor
1 lyžička
vanilkový cukor
1 lyžička
stužovač (Smeta-fix)
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Medový krájaný krémeš je univerzálny dezert, ktorý si vychutnáte celoročne – ako v zime, tak aj v lete. Ak nemáte čas na jeho komplikované zdobenie, stačí ho poprášiť práškovým cukrom. Naopak, ak by ste chceli ohúriť svoju návštevu, dezert môžete dekorovať čokoládou, krémom, ktorým ho budete plniť či dokonca ovocím. Výborné sú napríklad jahody alebo maliny.

  1. Z mlieka, zlatého klasu (vanilkový puding) a cukru si uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť a následne doň pridáme zmäknuté maslo. Zmes dobre vymiešame a pre chuť do nej môžeme pridať trochu rumu.
  2. Múku, cukor, maslo, med, vajce a sódu bikarbónu spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku približne 3 mm.
  3. Pomocou formičky alebo širšieho pohára s priemerom 7 cm vykrojíme z cesta kolieska alebo iné tvary. Tie umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 10 minút.
  4. Počas toho, ako sa nám pečie základ krémešu, si vyšľaháme smotanu spolu s práškovým a vanilkovým cukrom a stužovačom.
  5. Upečené kolieska necháme vychladnúť a na polovicu z nich nanesieme najprv krém a potom šľahačku. Všetko zakončíme tým, že navrch dezertu umiestnime zostávajúce kolieska, ktoré poprášime práškovým cukrom alebo dekorujeme krémom, čokoládou či ovocím.
  6. Hotový dezert pred podávaním vložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár