NajRecept.sk Dezerty Koláče Rýchly lyžicový recept na dokonalé krémové ľadové kocky.
Rýchly lyžicový recept na dokonalé krémové ľadové kocky.
Rýchly lyžicový recept na dokonalé krémové ľadové kocky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jednoduchý na prípravu, lahodiaci oku a chuťovo vynikajúci. Tento dezert ocenia hlavne milovníci krémových rezov. Krehké bielkové cesto, jemný vanilkový krém a vyšľahaná šľahačka s vanilkovým cukrom. Navrch som použila opražené mandľové lupienky, ktoré pod zubami jemne chrumkajú. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.2.2025

Rýchly lyžicový recept na dokonalé krémové ľadové kocky.

Jednoduchý na prípravu, lahodiaci oku a chuťovo vynikajúci. Tento dezert ocenia hlavne milovníci krémových rezov. Krehké bielkové cesto, jemný vanilkový krém a vyšľahaná šľahačka s vanilkovým cukrom. Navrch som použila opražené mandľové lupienky, ktoré pod zubami jemne chrumkajú. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
bielok
4 lyžice
kryštálový cukor
4 lyžice
polohrubá múka

Krém:

500 ml
mlieko
4 ks
žĺtok
6 lyžíc
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový puding
2 lyžice
hladká múka
125 g
maslo

Vrch:

250 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
vanilkový cukor
podľa chuti
mandľové lupienky
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Ľadové kocky s chrumkavými mandľovými lupienkami sú dokonalým dezertom, ktorý si zamilujete nielen pre jeho skvelú chuť, ale aj pre jednoduchú prípravu. Upiecť si ho tak môžete kedykoľvek, napríklad počas víkendu k poobednej káve.

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého lesklého snehu a už len ručne zamiešame pridanú polohrubú múku. Krehké cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie (27 x 21 cm) a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C po dobu 20 minút. 
  2. Upečené cesto necháme vychladnúť a nanesieme naň ešte horúci krém, ktorý pripravíme nasledovne. 
  3. V mlieku rozmiešame žĺtky, pudingový prášok, kryštálový cukor a hladkú múku. Uvaríme hustú hmotu, do ktorej pridáme na kúsky nakrájané maslo a miešaním ho zapracujeme. Vznikne hladký krém, ktorý nanesieme na cesto. Necháme vychladnúť.
  4. Navrch rozotrieme vyšľahanú smotanu osladenú vanilkovým cukrom.

Hotový dezert môžete ozdobiť podľa vlastnej chuti. Ja som na suchej panvici opražila lupienky mandlí. A ak by ste chceli vyskúšať iný, no podobný dezert, prezrite si našu zbierku s receptami na dokonale osviežujúce zákusky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár