Jablkový kysnutý koláč je voňavý, nadýchaný a jemný. Charakteristický je škoricovo-vanilkovou chuťou, ktorú dopĺňajú kyslasté jablká. Na rozdiel od iných bežných kysnutých koláčov si cesto nevyžaduje náročné miesenie. Jeho príprava je tak veľmi jednoduchá.
Jablkový kysnutý koláč je voňavý, nadýchaný a jemný. Charakteristický je škoricovo-vanilkovou chuťou, ktorú dopĺňajú kyslasté jablká. Na rozdiel od iných bežných kysnutých koláčov si cesto nevyžaduje náročné miesenie. Jeho príprava je tak veľmi jednoduchá.
Na prípravu kysnutého cesta, ktoré je základom tohto jablkového koláča, stačí len navrstviť jednotlivé suroviny do misy, po približne hodine ich premiešať a následne umiestniť na plech. Povrch koláča zdobí okrem jabĺk aj maslová posýpka, ktorá je po upečení dokonale chrumkavá.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste