NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Perník Rýchly jablkový perník s čokoládovou polevou
Rýchly jablkový perník s čokoládovou polevou
Recept Rýchly jablkový perník s čokoládovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dokonalo šťavnatý koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku. Presne taký je tento jablkový perník s čokoládovou polevou, ktorý je hotový takmer okamžite. Jednotlivé suroviny stačí len zmiešať a hotové cesto vyliať na plech.

siky.silvia siky.silvia    ·   1.6.2025

Rýchly jablkový perník s čokoládovou polevou

Dokonalo šťavnatý koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku. Presne taký je tento jablkový perník s čokoládovou polevou, ktorý je hotový takmer okamžite. Jednotlivé suroviny stačí len zmiešať a hotové cesto vyliať na plech.

15 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

2 ks
vajce
1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
mlieko
1/3 hrnčeka
olej
1 hrnček
hladká múka
1 lyžička
jedlá sóda
1 lyžica
kakao
1 lyžička
perníkové korenie
1 hrnček
nastrúhané jablká

Poleva:

100 ml
smotana na šľahanie
120 g
čokoláda

Ďalej:

podľa chuti
džem (na potretie)
podľa potreby
mandle, kokos, orechy (na ozdobu)
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Recepty, pri ktorých stačí suroviny len zmiešať a následne vyliať na plech, milujem. Sú jednoduché a rýchle, takže v kuchyni nemusím kvôli nim stráviť dlhé hodiny. Ak máte chuť na niečo sladké, určite vyskúšajte tento perník, ktorý je vďaka jablkám dokonalo šťavnatý.

  1. Do misy dáme celé vajíčka, pridáme cukor a všetko vyšľaháme do peny. Následne pridáme olej, mlieko a postupne všetky ostatné suroviny – nastrúhané jablká ako posledné.
  2. Hotové cesto vylejeme do plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie alebo sme ho vymazali olejom a vysypali múkou.
  3. Perník pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20 až 25 minút.
  4. Po upečení perník potrieme džemom podľa chuti. Ja dávam rada kyslejšie druhy, napríklad marhuľový, ktorý robím podľa tohto receptu.
  5. Poleva: Smotanu necháme zovrieť a odstavíme z ohňa. Pridáme do nej čokoládu, ktorú v nej rozpustíme. Takto pripravenú polevu vylejeme na koláč, necháme stuhnúť a ozdobíme mandľami, kokosom, orechmi alebo čímkoľvek iným podľa svojej fantázie.

Hotový perník môžete po stuhnutí nakrájať a podávať. Chceli by ste mierne odlišnú verziu perníka? Vyskúšajte túto jablkovo-perníkovú bábovku, ktorá je dokonalo nadýchaná a voňavá.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár