NajRecept.sk Časť dňa Obed, Hlavné jedlo Rýchly hubový pekáčik so slaninou. Sýty obed, ktorý vás zachráni, keď nestíhate.
Rýchly hubový pekáčik so slaninou. Sýty obed, ktorý vás zachráni, keď nestíhate.
Recept Rýchly hubový pekáčik so slaninou. Sýty obed, ktorý vás zachráni, keď nestíhate.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Michaela Žítková

Hubová sezóna u nás doma ani zďaleka nekončí. V zásobe mám stále veľké množstvo čerstvých húb, ktoré sme nazbierali v lese a dostali od známych. Práve preto som sa pustila do prípravy tohto hubového pekáčika a urobila som naozaj dobre. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   16.10.2025

Rýchly hubový pekáčik so slaninou. Sýty obed, ktorý vás zachráni, keď nestíhate.

Hubová sezóna u nás doma ani zďaleka nekončí. V zásobe mám stále veľké množstvo čerstvých húb, ktoré sme nazbierali v lese a dostali od známych. Práve preto som sa pustila do prípravy tohto hubového pekáčika a urobila som naozaj dobre. Autor: Michaela Žítková

25 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
anglická slanina
podľa chuti
huby
podľa chuti
grilovacie korenie
podľa chuti
biele mleté korenie
podľa chuti
červená mletá paprika
podľa potreby
33 % smotana
podľa chuti
čerstvá petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Huby doma milujeme, preto ich často spracúvam na rôzne spôsoby. Tentokrát som potrebovala urobiť niečo rýchle a sýte na obed, takže som sa rozhodla pre tento výborný hubový pekáčik, ktorý si zamilovali všetci členovia rodiny.

  1. Ja som recept pripravovala v remoske, no môžete ho urobiť aj v rúre. Ak máte remosku, vložte do nej nakrájanú anglickú slaninu a nechajte ju rozohriať.
  2. V prípade, že remosku nemáte, prvý krok vynechajte a slaninu vložte do pekáča.
  3. K slanine pridáme nakrájané huby a všetko ochutíme grilovacím korením, bielym mletým korením a červenou mletou paprikou.
  4. Zmes zalejeme 33 % smotanou a dáme piecť. Pečieme dovtedy, kým huby nie sú úplne mäkké.
  5. Nakoniec pridáme ešte nasekanú petržlenovú vňať a podávame.

Zostali vám doma ešte nejaké huby? Vyskúšajte si pripraviť túto krémovú hubovú omáčku, ktorá si skvelo rozumie napríklad s varenými zemiakmi. 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty