NajRecept.sk Dezerty Koláče Rýchly hrnčekový recept na orechový koláč z jedného vajíčka.
Rýchly hrnčekový recept na orechový koláč z jedného vajíčka.
Rýchly hrnčekový recept na orechový koláč z jedného vajíčka.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Milada Sumková

Doma som našla veľa orechov, preto som si povedala, že upečiem nejaký jednoduchý a rýchly koláč. Nadýchané cesto, ktoré som pripravila z jedného vajíčka, som doplnila ešte o pudingový krém s karamelovou príchuťou. Výsledok bol dokonalý. Autor: Milada Sumková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.2.2025

Rýchly hrnčekový recept na orechový koláč z jedného vajíčka.

Doma som našla veľa orechov, preto som si povedala, že upečiem nejaký jednoduchý a rýchly koláč. Nadýchané cesto, ktoré som pripravila z jedného vajíčka, som doplnila ešte o pudingový krém s karamelovou príchuťou. Výsledok bol dokonalý. Autor: Milada Sumková

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

hrnček = 250 ml
1 ks
vajce
1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
olej
1 hrnček
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
1 hrnček
polohrubá múka
1 hrnček
mleté vlašské orechy
1 ks
kypriaci prášok

Krém:

2 ks
karamelový puding (prášok)
600 ml
mlieko
5 lyžíc
kryštálový cukor
150 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Orechové koláče sú jedny z mojich najobľúbenejších. Práve preto sa u mňa na stole často objavujú rôzne rezy, ako sú napríklad tie orechovo-žĺtkové, na ktoré nájdete recept tu. Tentokrát som si však povedala, že vyskúšam niečo iné, preto som upiekla nadýchanú orechovú piškótu, ktorú som dekorovala pudingovým krémom.

  1. Vajce vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Za stáleho šľahania pridáme postupne olej a mlieko.
  2. Do tekutej zmesi prisypeme múku, mleté vlašské orechy, kypriaci prášok a všetko dôkladne premiešame.
  3. Hotové cesto vylejeme na plech 25 x 30 cm, ktorý sme vymazali olejom a vysypali múkou, a pečieme pri teplote 180 °C približne 25 minút.
  4. Upečené cesto necháme vychladnúť. Potom ho pokropíme rumom a potrieme višňovým džemom. Na džem nanesieme krém, povrch koláča ešte posypeme strúhanou čokoládou a dáme do chladničky.
  5. Krém: Karamelový puding uvaríme spolu s cukrom v mlieku. Necháme ho úplne vychladnúť. Medzitým vyšľaháme zmäknuté maslo do peny, pridáme puding a všetko spojíme.

Koláč môžete okamžite krájať a podávať. Najlepšie však chutí aspoň 1 až 2 hodiny po odstátí. Okrem čokoládových hobliniek sa dá ozdobiť aj nasekanými orechmi. Cesto je univerzálne, takže naň môžete okrem pudingu naniesť aj mascarpone krém, ktorý si pripravíte pomocou tohto receptu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár