NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Perník Rýchly hrnčekový perník s čokoládou. Do cesta pridajte dva typy múk, bude tak lahodnejší.
Rýchly hrnčekový perník s čokoládou. Do cesta pridajte dva typy múk, bude tak lahodnejší.
Recept Rýchly hrnčekový perník s čokoládou. Do cesta pridajte dva typy múk, bude tak lahodnejší.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Perník s čokoládou a marmeládou je výborným dezertom, ktorý si môžete upiecť kedykoľvek počas roka. Jeho príprava je jednoduchá a na recept vám postačia základné suroviny, ktoré určite doma máte.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   6.9.2024

Rýchly hrnčekový perník s čokoládou. Do cesta pridajte dva typy múk, bude tak lahodnejší.

Perník s čokoládou a marmeládou je výborným dezertom, ktorý si môžete upiecť kedykoľvek počas roka. Jeho príprava je jednoduchá a na recept vám postačia základné suroviny, ktoré určite doma máte.

15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček
polohrubá múka
2 hrnčeky
hladká múka
1 bal
kypriaci prášok do perníka
3/4 hrnčeka
kryštálový cukor
2 lyžice
kakao
2 ks
vajce
2 hrnčeky
mlieko
1 hrnček
olej
podľa chuti
marmeláda
100 g
čokoláda
1 lyžica
maslo
1 lyžica
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Cesto perníka je vláčne a nadýchané. Keď ho doplníte marmeládou podľa chuti, môžete si byť istí, že bude šťavnaté aj o niekoľko dní. To, akú marmeládu zvolíte, je čisto na vás. My odporúčame tie kyslejšie, ktoré perfektne kontrastujú so sladkou čokoládou.

  1. V miske zmiešame obe múky, kypriaci prášok do perníka a kakao.
  2. Do druhej misky rozbijeme vajíčka, pridáme cukor a všetko dohladka vyšľaháme. Nakoniec ešte na nižších otáčkach zapracujeme mlieko a olej.
  3. K mokrým surovinám postupne pridáme suché a dôkladne premiešame.
  4. Pripravené cesto nalejeme na plech s rozmermi 30 x 40 cm, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C približne 40 minút.
  5. Ešte teplý upečený perník potrieme marmeládou a necháme vychladnúť.
  6. Počas toho, ako sa nám perník chladí, pripravíme čokoládu. Tú si spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme mlieko.
  7. Čokoládovou polevou potrieme celý perník a pred podávaním môžeme ozdobiť napríklad strúhaným kokosom alebo orechmi.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár