Piekla som dcére na internát, aby mala niečo sladké pod zub. Miluje mak, a tak som vykúzlila tento makový chlebík, ktorý je vhodný na raňajky alebo ako dezert po obede. Do cesta som pridala 2 lyžice marmelády, vďaka ktorej bol chlebík veľmi jemný a chutný. Určite vyskúšajte. Autor: Mineralka
Piekla som dcére na internát, aby mala niečo sladké pod zub. Miluje mak, a tak som vykúzlila tento makový chlebík, ktorý je vhodný na raňajky alebo ako dezert po obede. Do cesta som pridala 2 lyžice marmelády, vďaka ktorej bol chlebík veľmi jemný a chutný. Určite vyskúšajte. Autor: Mineralka
Makový chlebík je výbornou voľbou pre každého milovníka sladkého. Má nadýchané cesto a príjemnú chuť, ktorú dopĺňa marmeláda. To, akú použijete, je čisto na vás. Vhodné sú sladké aj mierne kyslejšie druhy, napríklad z ríbezlí alebo černíc.
Chlebík môžete jesť samostatne, prípadne ho doplňte džemom, Nutellou, jogurtom alebo len čerstvým ovocím. Po upečení ho nechajte vychladnúť a následne ho skladujte v uzatvárateľnej nádobe, kde vám vydrží mäkký niekoľko dní.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste