NajRecept.sk Dezerty Koláče Rýchly hrnčekový makový chlebík z 1 vajíčka. Vďaka marmeláde je jemný a nadýchaný.
Rýchly hrnčekový makový chlebík z 1 vajíčka. Vďaka marmeláde je jemný a nadýchaný.
Recept Rýchly hrnčekový makový chlebík z 1 vajíčka. Vďaka marmeláde je jemný a nadýchaný.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Piekla som dcére na internát, aby mala niečo sladké pod zub. Miluje mak, a tak som vykúzlila tento makový chlebík, ktorý je vhodný na raňajky alebo ako dezert po obede. Do cesta som pridala 2 lyžice marmelády, vďaka ktorej bol chlebík veľmi jemný a chutný. Určite vyskúšajte. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   18.12.2024

Rýchly hrnčekový makový chlebík z 1 vajíčka. Vďaka marmeláde je jemný a nadýchaný.

Piekla som dcére na internát, aby mala niečo sladké pod zub. Miluje mak, a tak som vykúzlila tento makový chlebík, ktorý je vhodný na raňajky alebo ako dezert po obede. Do cesta som pridala 2 lyžice marmelády, vďaka ktorej bol chlebík veľmi jemný a chutný. Určite vyskúšajte. Autor: Mineralka

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček = 250 ml
3 hrnčeky
hladká múka
1 a 1/2 hrnčeka
práškový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
1 ks
vajce
2 hrnčeky
mlieko
1 hrnček
olej
1 a 1/2 hrnčeka
mletý mak
2 lyžice
marmeláda
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Makový chlebík je výbornou voľbou pre každého milovníka sladkého. Má nadýchané cesto a príjemnú chuť, ktorú dopĺňa marmeláda. To, akú použijete, je čisto na vás. Vhodné sú sladké aj mierne kyslejšie druhy, napríklad z ríbezlí alebo černíc.

  1. Sypké suroviny spolu premiešame, pridáme vajíčka, olej a mlieko. Dobre zamiešame vareškou. Dostaneme hladké cesto, ktoré vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej obdĺžnikovej formy, prípadne môžeme použiť aj formu na srnčí chrbát.
  2. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi pol hodinu. 
  3. Vychladnutý chlebík posypeme práškovým cukrom.

Chlebík môžete jesť samostatne, prípadne ho doplňte džemom, Nutellou, jogurtom alebo len čerstvým ovocím. Po upečení ho nechajte vychladnúť a následne ho skladujte v uzatvárateľnej nádobe, kde vám vydrží mäkký niekoľko dní.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár