NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Rýchly hlivový paprikáš a maslové halušky s medvedím cesnakom.
Rýchly hlivový paprikáš a maslové halušky s medvedím cesnakom.
Recept Rýchly hlivový paprikáš a maslové halušky s medvedím cesnakom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Chutný a rýchly paprikáš bez mäsa, ktorý si zamiluje celá rodina. Podávať k nemu môžete cestoviny podľa svojho výberu alebo domáce halušky. Je to na vás. Ja som tentokrát pripravila halušky s medvedím cesnakom a boli skutočne dokonalé.

siky.silvia siky.silvia    ·   22.4.2025

Rýchly hlivový paprikáš a maslové halušky s medvedím cesnakom.

Chutný a rýchly paprikáš bez mäsa, ktorý si zamiluje celá rodina. Podávať k nemu môžete cestoviny podľa svojho výberu alebo domáce halušky. Je to na vás. Ja som tentokrát pripravila halušky s medvedím cesnakom a boli skutočne dokonalé.

40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Halušky:

500 g
polohrubá múka
2 ks
vajce
300 ml
voda
2 lyžice
maslo
2 lyžice
pesto z medvedieho cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa potreby
maslo (na poliatie)

Paprikáš:

1 ks
veľká cibuľa
podľa potreby
tuk
podľa potreby
mletá červená paprika
1 a 1/2 vaničky
hliva
podľa chuti
soľ
podľa potreby
voda
1 ks
hubový bujón
250 ml
kyslá smotana
250 ml
šľahačková smotana
1 lyžička
kukuričný alebo zemiakový škrob
podľa potreby
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Domáce halušky sú k perkeltu najlepšie. Ich príprava nie je náročná a chuť oveľa lepšia v porovnaní s cestovinami. Počas leta robievam často tieto cuketové, ktoré sú výbornou univerzálnou prílohou. Tentokrát som však využila medvedí cesnak, ktorý mám doma a urobila som ich z neho.

  1. Všetky suroviny na halušky spolu zmiešame. Vytvoríme cesto, z ktorého robíme halušky. Tie následne vyvárame v horúcej osolenej vode. Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom.
  2. Na hlivový paprikáš očistíme cibuľu, ktorú nakrájame nadrobno a opražíme na tuku. Potom pridáme mletú papriku, hlivu a všetko posolíme a podusíme.
  3. K hlive prilejeme trochu vody, pridáme hubový bujón a dusíme domäkka. Pred dokončením pridáme kyslú a šľahačkovú smotanu.
  4. Paprikáš necháme zovrieť a prilejeme škrob, ktorý sme rozpustili v troche mlieka. Necháme prejsť varom a máme hotovo.

Paprikáš je nielen chutný, ale aj sýty. Jeho príprava nie je náročná, preto si ho môžete pripraviť nielen cez víkend, ale pokojne aj cez týždeň.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár