NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Rýchly fofr ríbezľový koláč. Vylepšený originálny recept, ktorý patrí k najlepším letným koláčom.
Rýchly fofr ríbezľový koláč. Vylepšený originálny recept, ktorý patrí k najlepším letným koláčom.
Rýchly fofr ríbezľový koláč. Vylepšený originálny recept, ktorý patrí k najlepším letným koláčom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jednoduchý ovocný koláč, ktorý máte pripravený za pár minút. Touto vetou je špecifický tento koláč, ktorý je aj osviežujúci a chutný. Použiť môžete akékoľvek ovocie, ja som tentokrát použila čierne ríbezle a v chladničke sa mi povaľoval ešte kúsok tvarohu, tak som ho spotrebovala. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   12.7.2024

Rýchly fofr ríbezľový koláč. Vylepšený originálny recept, ktorý patrí k najlepším letným koláčom.

Jednoduchý ovocný koláč, ktorý máte pripravený za pár minút. Touto vetou je špecifický tento koláč, ktorý je aj osviežujúci a chutný. Použiť môžete akékoľvek ovocie, ja som tentokrát použila čierne ríbezle a v chladničke sa mi povaľoval ešte kúsok tvarohu, tak som ho spotrebovala. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

2 ks
vajce
1 hrnček (200 ml)
kryštálový cukor
250 g
mascarpone
4 lyžice
olej
2 hrnčeky
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva

Ďalej:

podľa chuti
ovocie
podľa chuti
tvaroh

Mrvenička:

70 g
maslo
70 g
kryštálový cukor
100 g
hrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Pôvodný recept obsahoval cesto z jogurtu, ale keď som otvorila chladničku, našla som len mascarpone, tak som to skúsila s ním. Poviem vám pravdu, už dlho som nejedla taký výborný koláč.

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, prilejeme olej a mascarpone (kľudne mascarpone môžete nahradiť kyslou smotanou, prípadne bielym smotanovým jogurtom). Krátko prešľaháme, aby sa všetky suroviny spojili a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. 
  2. Vznikne hustejšie cesto, ktoré nanesieme na plech s papierom na pečenie.
  3. Na surové cesto navrstvíme tvaroh (nemusíte), poukladáme ovocie - v mojom prípade to boli tentokrát čierne ríbezle a na ovocie dáme mrveničku - zmiešame všetky potrebné suroviny.
  4. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 35 minút - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár