NajRecept.sk Dezerty Koláče Rýchly a dokonale krehký hruškový koláč. Na cesto len vylejem puding a dám piecť.
Rýchly a dokonale krehký hruškový koláč. Na cesto len vylejem puding a dám piecť.
Recept Rýchly a dokonale krehký hruškový koláč. Na cesto len vylejem puding a dám piecť.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Tento hruškový koláč je lahodný dezert, ktorý kombinuje šťavnaté ovocie a krémový sladký puding. Ide o výborný spôsob, ako využiť úrodu hrušiek a pritom si pripraviť niečo dobré a sladké ku káve.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   21.9.2024

Rýchly a dokonale krehký hruškový koláč. Na cesto len vylejem puding a dám piecť.

Tento hruškový koláč je lahodný dezert, ktorý kombinuje šťavnaté ovocie a krémový sladký puding. Ide o výborný spôsob, ako využiť úrodu hrušiek a pritom si pripraviť niečo dobré a sladké ku káve.

30 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

250 g
hladká múka
150 g
maslo
80 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1 lyžička
prášok do pečiva
štipka
soľ

Plnka

5 ks
zrelé hrušky
1 bal
vanilkový puding
500 ml
mlieko
3 lyžice
kryštálový cukor
podľa potreby
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Hruškový koláč s pudingom je výborný na každodenné maškrtenie aj rôzne oslavy a stretnutia s blízkymi. Okrem toho, že skvelo chutí, aj veľmi pekne vyzerá. Môžete ho tak bez obáv položiť na slávnostný stôl.

  1. V mise zmiešame múku, práškový cukor, soľ a prášok do pečiva. Následne postupne pridáme maslo, vajíčko a vypracujeme pevné cesto. Ak je zmes príliš suchá, pridáme 1 až 2 polievkové lyžice vody.
  2. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na približne 30 minút do chladničky.
  3. V hrnci si z mlieka, cukru a vanilkového pudingu v prášku uvaríme puding, ktorý za občasného premiešania necháme vychladnúť.
  4. Hrušky umyjeme, očistíme a nakrájame na rovnomerné plátky. V prípade, že majú hrubú šupku, ošúpeme ich.
  5. Formu na pečenie s priemerom cca 24 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm, umiestnime ho do formy a popicháme vidličkou.
  6. Puding vylejeme na cesto, poukladáme naň nakrájané hrušky a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Koláč pečieme približne 45 minút.
  7. Po upečení necháme koláč vychladnúť a pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár