NajRecept.sk Sviatočné pečenie Rýchle vegetky s maslovo-syrovou plnkou. Výborné na každú oslavu.
Rýchle vegetky s maslovo-syrovou plnkou. Výborné na každú oslavu.
Recept Rýchle vegetky s maslovo-syrovou plnkou. Výborné na každú oslavu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchová

Tieto malé slané chuťovky volám vegetky. Recept na ne mám už roky, no až teraz som sa pustila do ich pečenia po prvýkrát. A musím povedať, že bola veľká škoda, že som toľko čakala. Vegetky sú výborné a veľmi jednoduché. Hotové som ich mala takmer okamžite. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.3.2025

Rýchle vegetky s maslovo-syrovou plnkou. Výborné na každú oslavu.

Tieto malé slané chuťovky volám vegetky. Recept na ne mám už roky, no až teraz som sa pustila do ich pečenia po prvýkrát. A musím povedať, že bola veľká škoda, že som toľko čakala. Vegetky sú výborné a veľmi jednoduché. Hotové som ich mala takmer okamžite. Autor: Alena Borchová

25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1/2 kg
polohrubá múka
1 lyžička
práškový cukor
1 lyžička
prášok do pečiva
1 lyžička
soľ
2 dcl
sladené mlieko
1 ks
Hera alebo Palmarín

Plnka:

1 ks
maslo
30 dkg
syr (Eidam)
podľa chuti
mletá červená paprika

Ďalej:

1 ks
vajce
podľa chuti
rasca
podľa chuti
sezam
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Slané chuťovky sú výborné na narodeniny, Silvester, Vianoce či len príjemné posedenie s priateľmi. Doteraz som najčastejšie robievala tieto párty syrové krekry, no chcela som miernu zmenu. Povedala som si preto, že vyskúšam vegetky, na ktoré som objavila recept vo svojej zbierke.

  1. Všetky ingrediencie na cesto dáme do misy a vypracujeme pevné cesto, ktoré rozdelíme na šesť bochníkov. Do cesta ide okrem iných surovín aj sladené mlieko – použila som klasické mlieko, ktoré som osladila cukrom, nie Salko.
  2. Každý bochník vyvaľkáme, natrieme naň plnku a zatočíme do rolády. Takto pripravené ich zvyčajne prikryjem fóliou, dám do chladničky a na ďalší deň pečiem, no vy ich môžete pokojne piecť okamžite.
  3. Plnka: Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny. Následne doň zapracujeme nastrúhaný tvrdý syr a pridáme mletú červenú papriku.
  4. Rolády nakrájame na kolieska s hrúbkou približne 1 cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom alebo rascou a pečieme pri teplote 180 až 200 °C približne 15 minút – sledujeme.

Vegetky nechajte vychladnúť a potom môžete podávať. Mne do poslednej roládky nevyšla plnka, preto som ju potrela kečupom s oreganom, nastrúhala som syr, pridala diétnu salámu a posypala pizza korením. Veľkou výhodou vegetiek je to, že vydržia veľmi dlho, preto ich môžete pokojne robiť do zásoby. Stačí ich len uskladniť v nádobe s pevným uzáverom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár