NajRecept.sk Chuťovky Rýchle šunkovo-syrové slimáky z kysnutého cesta
Rýchle šunkovo-syrové slimáky z kysnutého cesta
Recept Rýchle šunkovo-syrové slimáky z kysnutého cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchová

Rýchle, jednoduché a ako stvorené vtedy, keď k vám príde návšteva a neviete, čo jej dať. Presne tak by sme mohli opísať tieto šunkovo-syrové slimáky, ktoré som nedávno robila. Namiesto lístkového cesta, ktoré zvyčajne používam, som si vytvorila svoje vlastné. Výsledok? Dokonalý. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   30.7.2025

Rýchle šunkovo-syrové slimáky z kysnutého cesta

Rýchle, jednoduché a ako stvorené vtedy, keď k vám príde návšteva a neviete, čo jej dať. Presne tak by sme mohli opísať tieto šunkovo-syrové slimáky, ktoré som nedávno robila. Namiesto lístkového cesta, ktoré zvyčajne používam, som si vytvorila svoje vlastné. Výsledok? Dokonalý. Autor: Alena Borchová

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

150 g
hladká špaldová celozrnná múka
250 g
hladká múka
3 dcl
teplé mlieko
1 lyžica
kryštálový cukor
1 a 1/2 lyžičky
soľ
1/2 kocky
droždie
100 ml
olivový olej

Náplň:

podľa potreby
paradajkový pretlak
3 strúčiky
cesnak
podľa chuti
oregano
podľa chuti
bazalka
podľa potreby
šunka
podľa potreby
zelené olivy
podľa potreby
mozzarella

Ďalej:

podľa potreby
vajce
podľa potreby
soľ
podľa potreby
sezam
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Príprava týchto výborných slimákov nie je vôbec náročná. Jednotlivé suroviny na cesto stačí zmiešať a po vykysnutí ho naplniť a nakrájať na kolieska. Máte chuť skôr na slimáky z lístkového cesta? Pripravte si ho podľa tohto receptu sami doma.

  1. Mlieko ohrejeme, pridáme doň kryštálový cukor, rozdrobené droždie a počkáme, kým nám vznikne kvások.
  2. Hotový kvások pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme pretlakom zmiešaným s prelisovaným cesnakom, oreganom a bazalkou.
  4. Na to poukladáme šunku, zelené olivy, strúhanú mozzarellu a všetko zatočíme do rolády.
  5. Roládu nakrájame na kolieska, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, ktoré sme zmiešali so soľou a posypeme sezamom.
  6. Takto pripravené slimáky vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 20 minút.

Hotové slimáky nechajte vychladnúť a môžete ich podávať. Skvelo chutia aj na druhý či tretí deň po upečení. Máte chuť ešte na nejaké zaujímavé jednohubky s pizza príchuťou? Vyskúšajte napríklad recept na tieto pizza trojuholníčky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár