NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Jednohubky Rýchle sladké jednohubky so smotanovým krémom
Rýchle sladké jednohubky so smotanovým krémom
Recept Rýchle sladké jednohubky so smotanovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Máte chuť na niečo sladké, no nechce sa vám tráviť v kuchyni príliš veľa času? Vyskúšajte tieto rýchle sladké jednohubky, ktoré som naplnila krémom zo Salka a smotany a vrch som ešte poliala čokoládou. Výsledok? Neskutočne dobrý.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   24.6.2025

Rýchle sladké jednohubky so smotanovým krémom

Máte chuť na niečo sladké, no nechce sa vám tráviť v kuchyni príliš veľa času? Vyskúšajte tieto rýchle sladké jednohubky, ktoré som naplnila krémom zo Salka a smotany a vrch som ešte poliala čokoládou. Výsledok? Neskutočne dobrý.

40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

60 g
mlieko
60 g
voda
1 lyžička
cukor
1/4 lyžičky
soľ
60 g
maslo
90 g
hladká múka
3 ks
vajce

Krém:

250 g
karamelové kondenzované mlieko
250 g
smotana (33 %)

Poleva:

50 g
mliečna čokoláda
20 g
smotana (33 %)
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Tento dezert si zamiluje každý, kto má rád jednoduché a zároveň rýchle recepty. Kombinácia jemného krému s mierne chrumkavým cestom je neodolateľná. Plus, tým, že jednohubky sú na stole takmer okamžite, ich stihnete urobiť aj tesne predtým, ako k vám príde návšteva.

  1. Do hrnca nalejeme vodu a mlieko. Pridáme cukor, soľ, maslo a všetko rozpustíme na miernom ohni.
  2. Keď sa ingrediencie rozpustia, prisypeme múku a všetko dôkladne premiešame, aby nám nevznikli hrudky.
  3. Hotové cesto dáme do misky a necháme ho vychladnúť.
  4. Keď cesto vychladne, zašľaháme doň vajíčka a hotovú hmotu dáme do cukrárskeho vrecka.
  5. Pomocou cukrárskeho vrecka začneme tvoriť menšie kopčeky na plech vystlaný papierom na pečenie. Tie následne pečieme prvých 15 minút pri teplote 200 stupňov Celzia a potom ďalších 15 minút pri teplote 170 stupňov Celzia.
  6. Upečené jednohubky necháme vychladnúť a následne do nich nožom spravíme zospodu otvor, cez ktorý ich budeme plniť.
  7. Do misy nalejeme studenú smotanu, ktorú vyšľaháme dotuha. Následne do nej zašľaháme karamelové kondenzované mlieko (napríklad Salko) a takto pripraveným krémom, ktorý sme dali do cukrárskeho vrecka, naplníme upečené cesto.
  8. Čokoládová poleva: Mliečnu čokoládu zalejeme horúcou smotanou, v ktorej ju roztopíme. Polevu taktiež vložíme do cukrárskeho vrecka a dekorujeme ňou jednohubky.
  9. Takto pripravené koláčiky dajte na 1 až 2 hodiny do chladničky a potom môžete podávať.

Máte radi odpaľované cesto, no chceli by ste si spraviť radšej klasiku vo forme veterníkov? Vyskúšajte recept na tieto mini veterníky so smotanovo-pudingovým krémom.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár