NajRecept.sk Sladké jedlá Lievance Rýchle lievance s kúskami jabĺk bez kysnutia
Rýchle lievance s kúskami jabĺk bez kysnutia
Recept Rýchle lievance s kúskami jabĺk bez kysnutia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Michaela Žítková

Dokonalo nadýchané lievance, na ktoré nepotrebujete droždie. Hotové sú do niekoľkých minút a vďaka jablku majú perfektnú chuť. Tým, že vedia skvelo zasýtiť, ich robím často na obed alebo večeru, no podávať ich môžete pokojne aj ako dezert. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   28.6.2025

Rýchle lievance s kúskami jabĺk bez kysnutia

Dokonalo nadýchané lievance, na ktoré nepotrebujete droždie. Hotové sú do niekoľkých minút a vďaka jablku majú perfektnú chuť. Tým, že vedia skvelo zasýtiť, ich robím často na obed alebo večeru, no podávať ich môžete pokojne aj ako dezert. Autor: Michaela Žítková

10 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
jablko
1 ks
vajce
1 lyžica
kryštálový cukor
130 g
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
1/4 l
mlieko (3,5 %)
štipka
soľ
podľa potreby
olej (na opekanie)
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Jablkové lievance môžete podávať s čímkoľvek. Ja k nim najčastejšie pridávam ovocie a jogurt alebo tvaroh, no výborný je aj domáci džem či Nutella. Tú si môžete urobiť aj sami doma podľa tohto receptu.

  1. Jablko umyjeme, ošúpeme a nakrájame nadrobno alebo ho nastrúhame. Všetko sa odvíja od vašich preferencií a toho, či v lievancoch chcete cítiť menšie kúsky jablka.
  2. Pripravené jablká pridáme do misky k ostatným surovinám (okrem oleja – ten slúži na opekanie lievancov) a všetko dôkladne premiešame.
  3. Z cesta si postupne odoberáme a tvoríme lievance, ktoré opekáme na panvici s trochou oleja.
  4. Lievance opekáme pár minút z oboch strán tak, aby boli pekne hnedé. Dávame si však pozor, aby nám neprihoreli.
  5. Hotové lievance servírujeme s prílohou podľa chuti. Ja som ich posypala škoricovým cukrom a navrch som dala mrazené maliny a kyslú smotanu.

Lievance sú nadýchané a dobré aj na druhý či tretí deň. Môžete si ich tak spraviť do zásoby. Máte chuť skôr na palacinky? Vyskúšajte recept na tieto tvarohové bez múky, ktoré voňajú po vanilke.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár