NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Rýchle koláčiky z tvarohového cesta. Tak dobré, že sa ich nebudete vedieť dojesť.
Rýchle koláčiky z tvarohového cesta. Tak dobré, že sa ich nebudete vedieť dojesť.
Recept Rýchle koláčiky z tvarohového cesta. Tak dobré, že sa ich nebudete vedieť dojesť.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Tieto malé koláčiky z tvarohového cesta sú dokonalé napríklad ku káve alebo vtedy, keď k vám príde návšteva. Tým, že sú malé, sa dobre jedia. Plus vyzerajú veľmi dobre, keď ich naservírujem na tanier alebo tácku. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   4.12.2024

Rýchle koláčiky z tvarohového cesta. Tak dobré, že sa ich nebudete vedieť dojesť.

Tieto malé koláčiky z tvarohového cesta sú dokonalé napríklad ku káve alebo vtedy, keď k vám príde návšteva. Tým, že sú malé, sa dobre jedia. Plus vyzerajú veľmi dobre, keď ich naservírujem na tanier alebo tácku. Autor: Jana Jančíková

35 min
Čas prípravy
17 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 g
tvaroh v kocke
250 g
maslo alebo Hera
250 – 280 g
hladká múka
štipka
soľ
1 ks
vanilkový cukor
podľa potreby
citrónová kôra
1/2 lyžičky
prášok do pečiva

Plnka:

podľa potreby
slivkový džem
podľa potreby
tvaroh v kocke
podľa potreby
cukor
1 ks
vajce
podľa potreby
sušené brusnice
podľa potreby
rum
1 ks
vajce na potretie

Posýpka:

podľa potreby
polohrubá múka
podľa potreby
práškový cukor
podľa potreby
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
17 min
Čas varenia

Tvarohové koláčiky sú dokonalým dezertom. Ich krehké a vláčne cesto dopĺňa slivkový lekvár, krémová plnka a sušená brusnica namočená v rume. Ide o výborné spojenie chutí, ktorému rozhodne neodoláte.

  1. Všetky ingrediencie na cesto dáme do misy a ručne spracujeme. Hotové cesto by malo byť pevné a nemalo by sa lepiť. Aby sa nám s ním lepšie pracovalo, vložíme ho na minimálne 2 hodiny do chladničky.
  2. Odležané cesto vyvaľkáme na plát hrubý 3 až 4 mm, z ktorého vykrajujeme menšie kolieska (ja som mala vykrajovačku s priemerom 4,5 cm).
  3. Do stredu každého kolieska dáme slivkový lekvár. Na ten nanesieme tvaroh, ktorý sme vyšľahali s cukrom a vajíčkom, navrch dáme ešte brusnicu namočenú v rume a kraje potrieme vajíčkom.
  4. Koláče posypeme mrveničkou, ktorú sme pripravili zmiešaním polohrubej múky, práškového cukru a zmäknutého masla, a vložíme ich do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 až 17 minút.

Hotové tvarohové koláčiky necháme vychladnúť a následne podávame. Aby boli dobré aj o niekoľko dní, skladujeme ich v uzatvárateľnej nádobe. Ak na ozdobenie koláčikov nechceme použiť sušené brusnice, môžeme ich nahradiť iným sušeným ovocím. Ideálne sú hrozienka alebo marhule s mierne kyslastou chuťou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár