NajRecept.sk Dezerty Koláče Rýchle jahodové rezy so smotanovým krémom
Rýchle jahodové rezy so smotanovým krémom
Recept Rýchle jahodové rezy so smotanovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Nikuš Domankušová

Výborné jahodové rezy, ktoré sú ako stvorené k poobednej káve. Recept je rýchly a hotový takmer okamžite. Kombinácia sviežich jahôd a lahodného krému sa zapáčila každému, komu som koláč naservírovala. O krátky čas ho budem určite robiť znova. Autor: Nikuš Domankušová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   2.5.2025

Rýchle jahodové rezy so smotanovým krémom

Výborné jahodové rezy, ktoré sú ako stvorené k poobednej káve. Recept je rýchly a hotový takmer okamžite. Kombinácia sviežich jahôd a lahodného krému sa zapáčila každému, komu som koláč naservírovala. O krátky čas ho budem určite robiť znova. Autor: Nikuš Domankušová

30 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
150 g
práškový cukor
1 dcl
mlieko
1 dcl
olej
200 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
500 ml
kyslá smotana
2 lyžice
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor

Poleva:

500 ml
jahodový sirup
2 bal.
Zlatý klas alebo vanilkový puding
500 ml
voda

Ďalej:

podľa potreby
jahody
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Jahody sú do týchto rezov najlepšie, no ak by ste mali chuť na iné ovocie, pokojne ich nahraďte. Vhodné sú napríklad čučoriedky, maliny alebo ríbezle. Prípadne vyskúšajte kombináciu viacerých druhov ovocia. Určite si prídete na svoje.

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme všetky ďalšie ingrediencie a nakoniec veľmi opatrne aj sneh z bielkov.
  3. Hotové cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 180 °C približne 10 až 15 minút.
  4. Do hrnca dáme vodu, sirup, cukor a Zlatý klas alebo vanilkový puding a uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť.
  5. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, zapracujeme kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor.
  6. Smotanový krém nanesieme na vychladnutý korpus. Poukladáme naň jahody, ktoré zalejeme polevou a vložíme do chladničky.

Hotový stuhnutý koláč nakrájajte na kocky a môžete podávať. Máte chuť ešte na nejaký dobrý a rýchly ovocný zákusok? Vyskúšajte tento cheesecake s malinami, ktorý je hotový za 10 minút.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár