NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Rýchle holandské rezne pečené v rúre. Dokonale šťavnaté a krehké aj s minimom oleja.
Rýchle holandské rezne pečené v rúre. Dokonale šťavnaté a krehké aj s minimom oleja.
Recept Rýchle holandské rezne pečené v rúre. Dokonale šťavnaté a krehké aj s minimom oleja.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jitka Smejkalová

Výborný sýty obed alebo večera, ktorú si zamiluje úplne každý. Rezne sú perfektne šťavnaté, a pritom s nimi nie je takmer žiadna práca. Stačí ich len obaliť, vložiť do pekáča a následne upiecť. Autor: Jitka Smejkalová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   28.3.2025

Rýchle holandské rezne pečené v rúre. Dokonale šťavnaté a krehké aj s minimom oleja.

Výborný sýty obed alebo večera, ktorú si zamiluje úplne každý. Rezne sú perfektne šťavnaté, a pritom s nimi nie je takmer žiadna práca. Stačí ich len obaliť, vložiť do pekáča a následne upiecť. Autor: Jitka Smejkalová

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Rezne:

650 g
mleté mäso (zmes bravčového a hovädzieho)
100 g
syr (ementál, gouda, eidam)
100 ml
mlieko
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

Na obalenie:

1 ks
vajce
podľa potreby
hladká múka
podľa potreby
strúhanka
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Holandské rezne pripravujem doma na pravidelnej báze. Chutia všetkým členom rodiny. Zvyčajne ich vysmážam na panvici, no tentokrát som sa rozhodla, že ich vložím do plechu a upečiem. A nemohla som urobiť lepšie. Boli dokonalo šťavnaté.

  1. K mletému mäsu pridáme soľ, korenie, vajce, mlieko a všetko dôkladne premiešame. Takto pripravené ho vložíme aspoň na hodinu do chladničky.
  2. Syr nastrúhame a pridáme k mäsu. Z toho následne tvoríme menšie alebo väčšie rezne – podľa svojich predstáv.
  3. Rezne obalíme v klasickom trojobale (múka, vajce, strúhanka) a poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pokvapkali olejom. Povrch rezňov taktiež pokvapkáme olejom a vložíme ich do rúry.
  4. Pečieme pri teplote 200 °C dozlata (približne 20 minút, no sledujeme). Pre rovnomerné výsledky plech počas pečenia aspoň jedenkrát otočíme.

Hotové rezne po upečení hneď servírujte. Najviac sa k nim hodia varené zemiaky alebo nadýchaná zemiaková kaša, ktorú si môžete urobiť podľa tohto receptu. A v prípade, že by vás nelákali pečené holandské rezne, vyskúšajte tieto klasické vysmážané.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár