NajRecept.sk Cestoviny Špagety Rýchle a zdravé cuketové špagety bez múky. Ľahký obed vhodný aj počas diéty.
Rýchle a zdravé cuketové špagety bez múky. Ľahký obed vhodný aj počas diéty.
Recept Rýchle a zdravé cuketové špagety bez múky. Ľahký obed vhodný aj počas diéty.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Máte doma veľa cukety a neviete, čo s ňou, alebo sa len snažíte zdravo jesť a zhodiť zopár prebytočných kíl? Pripravte si ľahký obed či večeru vo forme cuketových špagiet. Servírovať ich môžete s čímkoľvek – od sušených paradajok so syrom až po smotanovú omáčku s kuracím mäsom.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   7.8.2024

Rýchle a zdravé cuketové špagety bez múky. Ľahký obed vhodný aj počas diéty.

Máte doma veľa cukety a neviete, čo s ňou, alebo sa len snažíte zdravo jesť a zhodiť zopár prebytočných kíl? Pripravte si ľahký obed či večeru vo forme cuketových špagiet. Servírovať ich môžete s čímkoľvek – od sušených paradajok so syrom až po smotanovú omáčku s kuracím mäsom.

10 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
2 ks
cuketa
1 ks
pór
100 g
cherry paradajky
1 ks
cesnak
podľa potreby
balkánsky syr
podľa chuti
čierne mleté korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čerstvé bazalkové listy
podľa potreby
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

To, na koľko spôsobov môžete cuketu použiť, sa nedá ani len spočítať. Okrem grilovania je výborná aj na zapekanie, do studených šalátov či dokonca do sladkých koláčov a zákuskov. Ak jej máte doma veľa, vyskúšajte si z nej urobiť zdravé cestoviny.

  1. Cuketu najprv dôkladne umyjeme a odstránime z nej vrchnú a spodnú časť. Ak je mladá, nemusíme ju čistiť. Ak by však mala hrubšiu šupku, odstránime ju.
  2. Pripravenú cuketu nakrájame buď pomocou noža na tenké pásiky, alebo použijeme špiralizér, ktorý nám celú prácu uľahčí a urýchli.
  3. Na panvici ohrejeme olivový olej a opražíme na ňom cesnak s pórom.
  4. Keď cesnak začne hnednúť, pridáme cherry paradajky a niekoľko minút opekáme.
  5. Zmes ochutíme soľou a čiernym korením a opekáme ďalej.
  6. Keď paradajky mierne zmäknú a pustia šťavu, pridáme k nim cuketové špagety, premiešame a krátko podusíme.
  7. Pred podávaním pridáme do cestovín ešte balkánsky syr a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Takéto cestoviny sú ľahké a veľmi chutné. Ak by ste s nimi však chceli ešte mierne zaexperimentovať, pripravte si k nim klasickú omáčku ako na cestoviny. Výborná je napríklad táto paradajková, ktorú si môžete urobiť aj do zásoby.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár