NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Rýchle a šťavnaté bravčové rezne z rúry, s ktorými budete mať minimum roboty.
Rýchle a šťavnaté bravčové rezne z rúry, s ktorými budete mať minimum roboty.
Recept Rýchle a šťavnaté bravčové rezne z rúry, s ktorými budete mať minimum roboty.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jitka Smejkalová

Rýchly obed, ktorý je hotový takmer okamžite. Rezne stačí len poukladať na plech, zapnúť rúru a upiecť. Mäso je šťavnaté a plné chuti. Zároveň nie je ani príliš mastné, takže vám po jeho skonzumovaní nebude ťažko. Autor: Jitka Smejkalová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   14.4.2025

Rýchle a šťavnaté bravčové rezne z rúry, s ktorými budete mať minimum roboty.

Rýchly obed, ktorý je hotový takmer okamžite. Rezne stačí len poukladať na plech, zapnúť rúru a upiecť. Mäso je šťavnaté a plné chuti. Zároveň nie je ani príliš mastné, takže vám po jeho skonzumovaní nebude ťažko. Autor: Jitka Smejkalová

20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
bravčové karé
podľa chuti
soľ
podľa potreby
hladká múka
podľa potreby
vajce
podľa potreby
mlieko
podľa potreby
strúhanka
podľa potreby
tuk
podľa potreby
olej
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Rezne pečené v rúre majú viacero výhod. Okrem toho, že ich môžete upiecť hneď niekoľko naraz (mne sa zmestilo na pekáč až 9 kusov), nemusíte ich taktiež neustále kontrolovať a po upečení sú dokonalo mäkké. V ústach sa doslova rozplývajú.

  1. Mäso nakrájame na rezne – moje mali hrúbku približne 1,5 cm. Následne ich naklepeme a osolíme.
  2. Takto pripravené rezne obaľujeme v trojobale – hladká múka, vajíčko rozmiešané s mliekom a trochou soli a strúhanka.
  3. Pekáč potrieme hrubšou vrstvou tuku a vložíme ho do rúry vyhriatej na 210 °C. Množstvo tuku by malo byť také, že sa po jeho rozpustení na dne vytvorí menšia vrstva.
  4. Keď sa tuk rozpustí, do pekáča vložíme rezne tak, aby boli tesne vedľa seba. Zvrchu ich ešte mierne pokvapkáme olejom a vložíme do rúry na 30 až 35 minút.
  5. Počas toho, ako rezne pečieme, ich môžeme jeden alebo dvakrát otočiť.

Hotové rezne vytiahnite z pekáča a umiestnite na papierovú utierku, ktorá z nich odsaje prebytočný tuk. Podávať k nim môžete akúkoľvek prílohu. Ja milujem túto nadýchanú zemiakovú kašu, no výborné sú aj varené zemiaky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár