NajRecept.sk Prílohy Ryža Rizoto Rýchle a lacné sedliacke rizoto s kelom, ktoré zasýti celú rodinu.
Rýchle a lacné sedliacke rizoto s kelom, ktoré zasýti celú rodinu.
Recept Rýchle a lacné sedliacke rizoto s kelom, ktoré zasýti celú rodinu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Jednoduché, rýchle a dokonalé – presne také je toto rizoto, ktoré budete mať hotové do niekoľkých minút. Jeho výhodou je tiež to, že doň môžete pridať takmer čokoľvek – obľúbenú zeleninu či dokonca mäso.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   27.2.2025

Rýchle a lacné sedliacke rizoto s kelom, ktoré zasýti celú rodinu.

Jednoduché, rýchle a dokonalé – presne také je toto rizoto, ktoré budete mať hotové do niekoľkých minút. Jeho výhodou je tiež to, že doň môžete pridať takmer čokoľvek – obľúbenú zeleninu či dokonca mäso.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Rizoto:

90 g
cibuľa
140 g
zemiaky
250 g
kel
5 lyžíc
olivový olej
20 g
paradajkový pretlak
1,1 l
kurací vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
220 g
ryža

Na dokončenie:

podľa potreby
olivový olej
podľa potreby
petržlen
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Rizoto je vďačný a lacný pokrm, ktorý robím vždy, keď nemám dostatok času. Vo väčšine prípadov sa rozhodnem pre klasickú verziu s bravčovým mäsom, ktorú si môžete urobiť podľa tohto receptu, no tentokrát som mäso vynechala a namiesto hrášku, mrkvy a kukurice som použila kel.

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Ďalej očistíme aj zemiaky, ktoré nakrájame na menšie kocky, a kel, z ktorého odstránime vrchné listy aj tvrdý hlúb a nakrájame ho na tenšie pásiky.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej, opražíme na ňom cibuľu a po 4 až 5 minútach pridáme nakrájané zemiaky. Tie pražíme približne 4 minúty a potom pridáme paradajkový pretlak. Všetko premiešame a smažíme minútu.
  3. Do panvice prilejeme tri lyžice kuracieho vývaru a nakrájaný kel. Osolíme, okoreníme a prilejeme ďalších 50 až 60 ml kuracieho vývaru. Varíme 2 až 3 minúty, pridáme ryžu, premiešame a prilejeme 120 až 140 ml kuracieho vývaru.
  4. Keď ryža nasiakne všetok vývar, prilejeme ďalších 120 až 140 ml a postup opakujeme až dovtedy, kým neprilejeme úplne celé množstvo vývaru uvedeného v recepte (1,1 litra).

Rizoto hneď servírujte. Pred podávaním ho môžete poliať olivovým olejom a posypať petržlenom. Ak by ste ho chceli ozvláštniť, pridajte doň aj mäso, huby či dokonca ryby. Skvelý je napríklad losos.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár