NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Rýchla vyprážaná parenica plnená plátkami slaniny
Rýchla vyprážaná parenica plnená plátkami slaniny
Recept Rýchla vyprážaná parenica plnená plátkami slaniny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Nedávno sme mali chuť na niečo dobré a rýchle, preto som spravila vyprážanú parenicu, ktorá mala veľký úspech. Aby bola ešte lepšia, poukladala som na ňu plátky slaniny, ktoré ju krásne prevoňali. Ak patríte k ľuďom, ktorí taktiež radi experimentujú s jedlom, určite tento recept vyskúšajte.

siky.silvia siky.silvia    ·   5.6.2025

Rýchla vyprážaná parenica plnená plátkami slaniny

Nedávno sme mali chuť na niečo dobré a rýchle, preto som spravila vyprážanú parenicu, ktorá mala veľký úspech. Aby bola ešte lepšia, poukladala som na ňu plátky slaniny, ktoré ju krásne prevoňali. Ak patríte k ľuďom, ktorí taktiež radi experimentujú s jedlom, určite tento recept vyskúšajte.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
parenica
podľa potreby
slanina
podľa potreby
múka
podľa potreby
vajce
podľa potreby
strúhanka
podľa potreby
olej
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Vyprážanú parenicu som robila prvýkrát a môžem povedať, že nesklamala. Jej príprava je rýchla a perfektne zasýti. Podávať k nej môžete čokoľvek. Najlepšie sa hodia mladé baby zemiaky s petržlenovou vňaťou.

  1. Parenicu opatrne rozmotáme.
  2. Slaninu nakrájame na tenké plátky a uložíme ju na rozmotanú parenicu.
  3. Parenicu zamotáme späť a aby nám dobre držala, zaistíme ju špáradlom.
  4. Parenicu obalíme v trojobale – múka, vajce, strúhanka.
  5. Takto pripravený syr vyprážame na rozpálenom tuku dozlata.

Hotovú parenicu hneď podávame. Okrem zemiakov sa k nej hodí aj domáci dressing. Výborný je napríklad tento cesnakový, ktorým nahradíte bežnú tatársku omáčku aj majonézu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár