NajRecept.sk Torty Sladké torty Ovocné torty Rýchla torta s ovocím a smotanovým krémom. Tak dobrá, že každý od vás bude pýtať recept.
Rýchla torta s ovocím a smotanovým krémom. Tak dobrá, že každý od vás bude pýtať recept.
Rýchla torta s ovocím a smotanovým krémom. Tak dobrá, že každý od vás bude pýtať recept.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Ovocné torty nemusia byť len komplikované a časovo náročné. Potvrdzuje to aj tento recept, ktorý si zamilujete na prvé vyskúšanie. Chrumkavé a krehké cesto je doplnené o sladký smotanový krém a mierne kyslasté ovocie, čo zaručuje dokonalú harmóniu chutí.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   18.1.2025

Rýchla torta s ovocím a smotanovým krémom. Tak dobrá, že každý od vás bude pýtať recept.

Ovocné torty nemusia byť len komplikované a časovo náročné. Potvrdzuje to aj tento recept, ktorý si zamilujete na prvé vyskúšanie. Chrumkavé a krehké cesto je doplnené o sladký smotanový krém a mierne kyslasté ovocie, čo zaručuje dokonalú harmóniu chutí.

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

2 ks
lístkové cesto
podľa potreby
voda
podľa potreby
kryštálový cukor

Náplň:

250 g
mrazené ovocie
2 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžička
kukuričný škrob
1/2 ks
citrón (len šťava)
350 g
smotana na šľahanie
3 lyžice
práškový cukor
250 g
grécky jogurt
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Táto torta je rozhodne jednou z najlepších, aké som kedy robila. Vždy, keď ju ponúknem známym, tak im chutí, že sa ma hneď pýtajú na recept. Ten je pritom veľmi jednoduchý, vďaka čomu si môžete sladký krémový dezert pripraviť bez akýchkoľvek problémov aj vy.

  1. Jedno lístkové cesto rozložíme a položíme naň tortovú formu s priemerom 22 cm. Ak je dostatočne ostrá, vykrojíme pomocou nej kruh. Ak nie, pomôžeme si nožom. Kraje, ktoré zostali, nakrojíme (tak ako je to zobrazené na obrázku) a cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Vykrojený kruh popicháme vidličkou, potrieme vodou, posypeme cukrom a dáme piecť na 15 až 20 minút pri teplote 200 °C.
  3. Druhé lístkové cesto taktiež rozložíme, položíme naň tortovú formu, no tentokrát s priemerom 20 cm. Vykrojíme kruh, ktorý pomocou nožíka alebo kolieska na pizzu nakrájame na 12 trojuholníkov. Cesto potrieme vodou, posypeme cukrom a pečieme 15 až 20 minút pri teplote 200 °C.
  4. Do hrnčeka vložíme mrazené ovocie, cukor, škrob a šťavu z citróna. Dáme na oheň a dusíme, kým šťava z ovocia mierne nezhustne.
  5. Do misy nalejeme smotanu, ktorú šľaháme pomocou mixéra. Keď začne hustnúť, pridáme práškový cukor a šľaháme ďalej. Následne k smotane pridáme grécky jogurt a dôkladne prešľaháme.
  6. Upečený korpus vložíme do tortovej formy, nanesieme naň polovicu smotanového krému, naň dáme polovicu uvareného a vychladnutého ovocia a postup opakujeme.
  7. Vrch koláča ozdobíme upečenými trojuholníkmi z lístkového cesta a vložíme ho na 2 až 3 hodiny do chladničky.
  8. Medzitým si nadrvíme lístkové cesto, ktoré zostalo (z okrajov, ktoré sme upiekli). Stuhnutú tortu vytiahneme z formy, boky ozdobíme lístkovým cestom a podávame.

Pre ešte krajší vzhľad môžete tortu pred podávaním posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť čerstvým či sušeným ovocím. Vďaka trojuholníkom je krájanie dezertu jednoduché. Nemusíte sa báť, že by povrch popraskal.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár