NajRecept.sk Dezerty Rolády Slané rolády Rýchla syrová roláda s vajíčkovou plnkou. Dokonalá na raňajky aj pre nečakanú návštevu.
Rýchla syrová roláda s vajíčkovou plnkou. Dokonalá na raňajky aj pre nečakanú návštevu.
Recept Rýchla syrová roláda s vajíčkovou plnkou. Dokonalá na raňajky aj pre nečakanú návštevu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Syrovú roládu robím pravidelne na sviatky, rôzne posedenia s blízkymi alebo len tak, keď dostanem chuť na niečo slané a dobré. Tým, že je sýta, hodí sa aj na raňajky alebo večeru. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   14.1.2025

Rýchla syrová roláda s vajíčkovou plnkou. Dokonalá na raňajky aj pre nečakanú návštevu.

Syrovú roládu robím pravidelne na sviatky, rôzne posedenia s blízkymi alebo len tak, keď dostanem chuť na niečo slané a dobré. Tým, že je sýta, hodí sa aj na raňajky alebo večeru. Autor: Jana Jančíková

10 min
Čas prípravy
3 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
plátky syra
podľa potreby
vajíčková nátierka
podľa potreby
šunka
podľa potreby
čerstvá paprika
podľa potreby
kúsky cheddaru
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
3 min
Čas varenia

Plnená syrová roláda chutí najlepšie s čerstvým pečivom. A to ako kupovaným, tak aj tým domácim. Plnku, ktorú do nej použijete, si viete upraviť podľa svojich preferencií – niektoré suroviny môžete pokojne vynechať, iné zas doplniť.

  1. Plátky syra poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Uistíme sa, že sa jednotlivé spoje dobre prekrývajú. Ja som mala 4 x 3 plátky, čiže spolu 12 kusov.
  2. Takto pripravený syr dáme do rúry a pečieme 3 minúty pri teplote 180 °C. Syr sa vďaka tomu spojí a spraví nám dokonalý základ na roládu.
  3. Syrový základ necháme vychladnúť, natrieme vajíčkovou nátierkou a následne naplníme šunkou, paprikou a cheddarom.
  4. Roládu opatrne zatočíme, zaistíme fóliou a vložíme na pár hodín do chladničky.

Stuhnutú roládu nakrájajte na menšie kolieska a podávajte s pečivom a čerstvou zeleninou. Plnku môžete pri každej príprave mierne zmeniť, vďaka čomu bude roláda vždy iná a nestane sa, že by vás po čase prestala baviť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár